Vinteren er tid til å drømme om en ny hage

Vinter ikke hagetid. Hvem ønsker å tilbringe tid i en hage når trærne er nakne, er temperaturen frysing eller vind og regn? Så det er en bedre følelse å hente ved til ovnen, stå på kjøkkenet og lage en suppe eller planlegger sommerferien.

Hage Arkitekt Anne Marie Skjødt som innehar Havearkitekten.dk i Rungsted, sier at vinteren er en travel og god periode. Bra – fordi kunden ikke kommer i siste minutt med et ønske om en ny hage. En økende misnøye med den nåværende hagen, over sommeren kom opp for at nå må ha en ny hage klar for den kommende våren.

Mange forskjellige typer hager.
Som landskapsarkitekt kommer Anne Marie Skjødt ut til mange forskjellige typer hager slike. små gårdsrom, som må være nydelig utendørs plass som er en forlengelse av huset og må vises ryddig år. Terrasserte hager for å imøtekomme ulike elementer i en liten plass, noe som kan gi spennende og attraktive løsninger – helt som et puslespill, der alt må gå opp. Villa Hager med mye rom for store terrasseområder, lek, grønnsakshager, bærbusker, koselige hjørner og en stor plen. Cottage Hages å være lett å vedlikeholde når du er borte i lange perioder, og når det er, må det være lett å vedlikeholde. Store landlige hager som strømmer ut i naturen og ønsker å bli en del av de landlige omgivelsene og ikke som en merkelig øy.

Romantic eller minimalistisk.
Hva gjør hagen arkitektens arbeid spennende, sier Anne Marie, er at hver hage er en helt ny oppgave med nye familier med nye behov. Noen elsker den romantiske hagen med myke slyngete former som forstyrrer inn og ut mellom hverandre med frodige, blomstrende plantekasseer. Andre foretrekker en minimalistisk hage med karakteristiske, rene linjer som fungerer sammen med hverandre, og skaper en fantastisk rolig og tydelig design. Fargen valget er det mye forskjell om du ønsker lys pastellfarger som stille glir inn i hverandre – brutt av lav kontrast, eller om man er den intense rosa, røde og mørke lilla farger. Andre ønsker de gylne flammende farger. Og det er planter som kan oppfylle alle ønsker.

material.
En hage plan kan omfatte forming av nye terrasser og spør, grønnsakshage, lekeområde osv Hvor er den vakreste og enkleste å arrangere sin grønnsakshage eller krydderurtebede? Hvilke bedkanter må velge, og hva vakre mønstre kan bygge sine blomsterkasser, så kjøkkenhagen eller krydderurtebedene vises som en fin og pen rom i hagen å se på hele året gjennom? Det er så vakkert og samtidig veldig overkommelig, dele sin grønnsakshage i blomsterkasser i stedet for det som er bare et stort område med utgravd jord. Med bedkanter kan gjøre en fin mønster med blomsterkasser griper inn og ut mellom hverandre, hvorved grønnsakshagen blir vakkert og dekorativt å se på hele året. I blomsterkassene har avdekket en spennende”stier, og du kan åpne opp en liten plass mellom alle blomsterkasser. Når grønnsakshage er delt blir tydeligere at anlegget med ulike urter i sitt eget territorium, og omsorg blir mye lettere å overse. Jeg anbefaler ofte nettbutikken Land blomsterkasser som bedkanter. Med disse plantekasser i jern med rusten overflate eller galvanisert, jeg har mange typer å velge mellom.