Vinter i hagen

desember det Hage 

Det er hvitt og kaldt ute! Og det er enda fortsatt halv måned til Kyndelsmesse. Været er ikke til å være i hagen, men heller å sitte inne og se ut og legge planer …

  • En hel serie av hagen planer er i rørledningen. For jeg har fått lov til å uttrykke meg på nye beitemarker. Vi har flyttet, og bakgården har blitt erstattet av to små biter gårdsplass og en liten forhage, hvor jeg virkelig kan få lov til å rote rundt og få hendene skitne. Det er grunnlag for en rekke prosjekter. Mer om det i løpet av vinteren og våren!
  • En av høstens planer var som den første som har plantet en bøk hekk ved siden av veien. Det trekkes ut, men i november, før den kalde virkelig tok tak, endelig klarte å få et fint utvalg av bøk planter i bakken. Nå må vi bare vente og se om alle plantene kommer våren. Det er ingenting mer vakker og oppløftende på en vårdag enn nyudsprungen bøk gren!
  • En ting er å planlegge hvordan hagen plantekasseer som skal bygges. Noe annet er hva som må bli sådd og plantet i dem. Jeg har fått den første frøkatalog i posten, så også hva slags planer er det tid for. Den vanskeligste delen er å ikke kjøpe alt. Kanskje jeg skal starte med å lage en ønskeliste og deretter tvinge meg selv til å kutte det ned til det halve. Ellers er det ikke nok plass i plantekasseene.
  • Et par litt side turer ut i kulden kommer, vet jeg ikke ignorere. Fugler som ikke kan ta ut Inne er et varmt rom, i hvert fall ikke sulte. Jeg trenger en real fulgebræt, men mindre vil gjøre det. Fuglegodter er enkle å forholde seg til, og jeg har laget min egen blanding av fett, fugl frø og havregryn å supplere med – oppskrift her.
  • Et reir boks for spurve jeg kjøpte. Det skal henges opp på våren, når fuglene trenger det. Jeg trenger bare å finne det rette stedet.
  • En av de beste i den nye hagen har to store klatreplante som sprer seg under kalesjen på en overbygd terrasse. De må beskjæres når turgor trykket er på sitt laveste. Det er som min far akkurat juledag. Og det er veldig heldig for i år samlet hele familien med oss ​​til jul, og da min far riktig hjelp til beskjæring. Han er en litt mer erfaren dyrker enn meg.
  • Før jul jeg nok også en tur ut i kulden av greiner og annet til en liten juledekorasjon. Jeg pleier ikke å julen så mye, men nå når hele familien kommer på besøk … Jeg har blant annet se på noen veldig fine steg knopper som ikke nådde å visne i høst, og derfor nå vært frysetørret i kulden. Jeg forventer også å gå litt på jakt i nabolaget. Naboenes planter må selvfølgelig jeg skal la stå – eller i det minste spørre først. Men den ville gjerde langs gang- og sykkelveier kan godt takle å miste en gren eller to for mine juledekorasjoner.
  • Tidligere år hadde koloni hage bare litt pynt opp sitt liv til å bli et juletre i ett-roms leilighet. I år i vårt nye hjem, er det mer rom for et juletre, men det er ingen åpenbare kandidater i hagen. Det er i sving på min fars lille juletre felt, slik at mine foreldre ta treet iden av bilen. Med andre ord, vil jeg ikke vente noen stor julegave. – Det er ikke rom for

Kort sagt, hagen mest nytes innendørs i vinter tid – enten ved å se ut på fugler og forfrosne planter inne eller ved å plukke dem opp innvendig. Det er nå også koselig!

Holly