Vårrengjøring i hagen

Med mindre og mindre fare for frost, økt tro på at våren er kommet for å bli.

Etter vinter, frost og ikke minst de mange stormene vi har hatt, kan hagen godt gjøre med en vårrengjøring. Det tar ikke mye før landet igjen ser fin – en tur med rake og lopper er nok til å krydre hagen enormt opp.

Begynn med plenen – det må rives forsiktig med løvrive så gamle blader, steiner og kvister fjernes. Det gjør en stor forskjell når gresset ser ut”ren”! Er det mye mose i plenen kan vanne den med 10% jernvitrol. Det er mosen å visne ned slik at det lett kan fjernes med en rake. Alternativt kan du gi hele plenen Lawn Trim, som tar både mose, løvetann og andre uønskede vekster. Begge løsninger vil over en periode får plenen å se noe skranglete ut. I stedet kan du også la mosen være. Det er vakkert grønt og forsvinner i de fleste steder når det blir mer sol, og gresset virkelig begynner å vokse.

Etter gresset kan du begi deg ut på plantekasseene. Kutt gammel staudetoppe ned mens de nye skuddene er fortsatt liten. Det reduserer risikoen for å skade dem. Kast dem på komposten eller ta dem til gjenvinningsstasjon med den andre hageavfall. Også fjerne ugress så snart den kommer opp. Brennesle, skvallerkål og kveke er mye lettere å drepe hvis du tar det fra starten, mens jorda er fuktig.

Fyll endelig potter og krukker av friske vårblomster – stemorsblomster, tusenfryd og glem-meg, noe som gir en umiddelbar boost våren.

Det høres ut som mye, men disse oppgavene du kan gjøre i løpet av en helg. Resultatet er en frisk og innbydende hage som inspirerer å bo i.