Vannet i varmeveks

Det varme været er til fordel for de fleste – det betyr hygge i hagen, kanskje under paraplyen på varme dager og varme kvelder. Varmen har også satt futt i hagene våre, som akkurat nå er i full blomst.

I kontrast, har den livgivende regn vært veldig ujevn. I noen deler av landet er hager ble oversvømt etter kraftig regnskyll, mens andre deler av Danmark har nesten blitt tappet for uker. De tørre plantene begynner å henge hodet, men det er likevel lurt å vanne med omhu.

Kjøkkenhagen bør også være høyt på listen over steder som skal vannes. Etter en uke med tørke begynner bær faller av og grønnsakene trives, slik at utbyttet vil bli betydelig lavere.

Planter. rhododendron, hortensia og japanske lønn også lider i varmen – de liker ikke røttene er oppvarmet.

vann

I tillegg er det viktig å sørge for å holde alle nyplantede fuktig. De grunning røtter er ennå ikke stor nok til å forsyne anlegget med tilstrekkelig vann fra det omgivende jordsmonn!

Gresset på den andre siden, ikke vær bekymret. Uansett hvor trist og svidd det virker, må sikkert komme igjen!

Det er viktig å vanne godt gjennom. Gartneren resultat, det er et slagord som sier”glob Vanning er tull vanning!”Dette betyr at landet må være gjennomvåt når du er ferdig med vanning. Det er lettest å gjøre med en hageslange eller kanskje. ved hjelp av en soaker slange å dryppe vann i mange timer av gangen til større spørre.

Planter i potter som er mest sårbare for tørke. Jo mindre potten, jo raskere å tørke den ut, her er det viktig å være nøye med vann jug. Flytte noen. tillaging av et skyggefullt sted når solen brenner mest av alt.