Tid snegle jakt

Mens vi kan glede oss over de varme vårdager, dukker hageeiere frykter nr. 1 – de såkalte slugs – også opp. Med den milde vinteren vi har hatt, har skruer egg dessverre hadde en god sjanse til å overleve.

Fullstendig utrydde sneglene kan ikke annet enn å gå nøye til arbeid, kan bestanden av snegler sterkt redusert. Snegleæg og valpene gjemmer seg vanligvis i fuktige omgivelser, hauger av døde blader, under steiner, planker og krukker – i det hele tatt der alt står eller ligger direkte på bakken. I grønnsakshagen, sørg for å fjerne overvintret poteter og grønnsaker, som disse rester er tilfluktssted for snegler. Her kan de skjule og spiser gratis, nå våren er kommet.

Snegleæg kan sees som klynger av hvite, geleaktige baller av ca 3-4 mm, men siden de fleste trolig klekket i dag, er det snegler barn, må du jakte på. De er fra 1 cm store og brunaktig, og for å overvinne dem, er det nødvendig å drepe dem. Du kaster dem i live i søpla, gjennomgå de bare opp igjen. Den enkleste og mest skånsomme måten å drepe snegler er ved å kutte dem, like bak hodet eller stomp på dem. På denne måten døren umiddelbart. Ha en saks til dette formålet i hagen, slik at du kan ta sneglene for hånd, som du oppdager dem.
Killer snegler i prinsippet kan spise alle plantene i hagen, men det er visse planter som de er spesielt fornøyd – inkludert salat, ringblomst og dahlia. Derfor er det en god idé å plante disse plantene i blomsterkasser med snegler gjerdet. Det er en effektiv barriere, som generelt reduserer slugs angrep betraktelig.

Les mer om den spanske slug på Wikipedia: http://da.wikipedia.org/wiki/Spansk_skovsnegl

Se vårt utvalg av snegler gjerde for beskyttelse mot snegler:

[PRODUCT_CATEGORY category=”snegler fence”per_page=”12″Kolonner=”4″orderby=”date”for=”desc”]