Ta med barna i hagen!

Det er mange fordeler med å ta barna i hagen og la dem få hendene skitne! Mange foreldre har barn helt spontan glede av hagearbeid, men det er mange flere gevinster. Skole hager hitter i disse årene, og flere og flere danske barnehager har blitt klar over hage som et pedagogisk verktøy. Barna tar eierskap og ansvar for avlinger og lære hvor grønnsaker kommer fra.

[Bygg] https://youtu.be/GmZ6erTSKQE [/innbygging]

På Land, opplever vi en økende interesse og etterspørsel etter plantekasser fra skoler og barnehager. En av de institusjonene vi har levert, er Nature barnepass Troldehøj. Dette omfatter dyrking av frukt og grønnsaker i sine nye blomsterkasser som en del av den pedagogiske liv.

Frukt og grønnsaker kommer ikke fra kjøledisken

Det er betydelige pædagogisk verdi ved inngrep barn i hagebruk og i Troldehøj det er en integrert del av barns hverdag fra mars til oktober. Her er barna blant annet å berede grunnen, kjøpe og plante frøene og selvfølgelig høste fruktene av arbeidet.

[Caption id=”attachment_9977″innrette=”alignnone”width=”980″] barn å ha jobbet i barnehagen Troldehøj barna i barnehagen Troldehøj i Fredensborg følger interessert i veksten av planter i blomsterkasser og ber utålmodig på den tiden da de må spise tomater. [/caption]

– Vi lærer barna om bærekraft og at grønnsaker og frukt er ikke bare funnet i nedkjølt telleren i supermarkedet. Barna deltar aktivt, gi dem eierskap. De har et ansvar for å ta vare på avlinger, og de har en god forståelse av hele prosessen fra frø til spiring å høste, sier Mille Klitgaard, som er en pedagog i naturen barnepass Troldehøj, og påpeker at å ha jobbet også er sunt for barnas kroppsbygning.

– Det er hardt arbeid å grave i jorda og flytte den fra ett sted til et annet, og det er flott å se at vi har super sterke og sunne barn i Troldehøj ikke redd for å ta tak i bøtte og en svette, forklarer hun.

Såing i august

Barna i Troldehøj blant annet plantet tomater, løk, reddiker, paprika, squash og salater i sine nye blomsterkasser av råjern , og sammen med besteforeldrene de er plantet blomster i blomsterkasser av lerk betaler.

[Caption id=”attachment_9978″innrette=”alignnone”width=”683″] barna passe blomstene i blomsterkasser barna i Troldehøj plantet hver blomst sammen med sine besteforeldre for besteforeldre i barnehagen . [/caption]

Hvis du og dine barn ennå ikke har startet, kan du faktisk fortsatt tid til å få frø og planter i jorda i mange år. Les mer her om god sen sommer avlinger betaler.

[Caption id=”attachment_7771″innrette=”alignnone”width=”2439″] barn i hagen sensommeren og tidlig høst er faktisk gode tider til så mange avlinger. Her hjelpe Karen og Kresten med det som spinat og lam salat i en blomsterkasse. [/Bildetekst]