Spørsmål og svar

Størrelse

Hvor høye er de enkelte modulene i søylehøybedet deres?

Alle Land Classic plantekassene er 25 cm høye, mens Land Modern plantekassene er 40 cm høje. Plantekassene kan plasseres oppå hverandre ettersom de har en foldet kant øverst og nederst på sidene. Jorda holder plantekassene sammen.

Materiale

Jeg ser at man kan kjøpe høybed i rust. Går rusten over i jorda og grønnsakene som dyrkes i plantekassen?

Jern/rust er ikke skadelig fordi det er et rent naturmateriale.

Finnes det dokumentasjon på at det ikke avgir noen form av stoffer til vekstene som man dyrker og spiser?

Galvanisert jern består av råjern som har fått en tynn overflate av et annet metall, typisk sink, som beskytter mot rust. Tidligere var det vanlig å bruke sunnhetsskadelig bly ved galvanisering. I Vest-Europa i dag lages imidlertid galvanisert jern uten bruk av bly. Våre galvaniserte plantekasser er produsert i Danmark og kan derfor brukes uten noen risiko for at de avgir giftstoffer til jorda og vekstene.

Dyrking

Går det å dyrke poteter, gulrøtter og andre rotfrukter i et høybed?

Du kan dyrke alle typer grønnsaker, spesielt hvis høybedet står på jord slik at røttene kan nå langt ned.

Tilbehør

Hvilken lenge finnes sneglestoppene i?

Vi har valgt å lage sneglestopp i lengdene 40, 60, 80, 120 og 240 cm. Med en baufil kan man selv sage snegletstoppet til en valgfri lengde.

Montasje og konstruksjon

Kan blomsterkassene plasseres direkte på plenen, eller skal de graves litt ned slik at jorda ikke presses ned?

Høybedet kan plasseres direkte på plenen og jorda blir igjen i høybedet. Høyden er 25 cm og jorda kveler gresset.

Har de flyttbare plantekassene hull i bunnen slik at vannet kan løpe ut?

Ja, alle plantekasser med bunnplate har dreneringshull slik at vannet kan trekke ut og vekk.

Er det sikkert å sette to sider oppå hverandre når bedene skal flytes og det finnes små unger i huset som ikke kan holde fingrene vekk?

Jorda veier enda mer med to plantekasser stablet oppå hverandre enn ved et enkelt høybed. Fyll lecastein i bunnen og opp langs sidene for å unngå at høybedet veier for mye ved transport.

Forhandlere og utstillingslokale

Har dere fysiske utsalg der jeg kan ta på produktene før jeg treffer et valg?

Vi har dessverre ingen forhandlere, vi er bare en nettbutikk.

Frakt

Hvor mye koster frakten?

Pris for levering beregnes etter ordrens totale beløp:

0 – 3500: 299 kr
> 3500: Gratis frakt!

Merverdiavgift (moms) & fortolling

Alle prisene er inkl. 25% merverdiavgift (moms, MVA), og ingen toll eller ekstra avgifter og gebyrer vil bli lagt til ved kjøp.

Har du et tollkredit-nummer, så angiv det sammen med org.nr. i kommentarfeltet i Kassen.

Sikkerhet

Når du taster inn kortnummer, utløpsdato og kontrollsifre blir disse tallene kryptert ved overførsel.

Vi lagrer IKKE opplysninger om ditt kredittkort eller lignende. Vi bruker heller ikke såkalte “cookies” på pc-en din. Vi lagrer kun de opplysningene som er nødvendig for å håndtere bestillingen din, det vi si navn, adresse, telefonnummer, e-post og hvilke varer du har kjøpt.

Vi gir ikke informasjon videre til tredjepart. De opplysningene du oppgir når du handler hos oss betraktes som fortrolig informasjon og gis ikke under noen omstendighet videre.

Ansvar og garanti

Du har retur- og bytterett i henhold til angrefristloven. Du har 14 dagers full returrett av ubrukte varer i originalemballasje. Ved retur av vare skal den være ubrukt og stort sett i samme stand som ved mottak. Fraktkostnader ved retur av varen til Land Hage har du selv ansvar for. Legg ved en kopi av ordrebekreftelsen. Skriv tydelig at du ønsker å benytte returretten og at du derfor ønsker å få vareprisen tilbakebetalt.

Land Hage gir i følge kjøpsloven 2 års reklamasjonsrett på produksjons- og materialfeil (mangel). Dersom du skulle være så uheldig å motta feil vare i forhold til ordren din eller om varen er skadet, så skal du reklamere på leveransen innen rimelig tid etter at du har oppdaget feilen. Du kan benytte angerretten ved å sende varen i retur – kontakt os her. Reklamasjonsretten dekker ikke feil, skader eller slitasje som direkte eller indirekte har oppstått som følge av gal bruk eller dårlig vedlikehold. Du må angi eller ved forespørsel vise hva mangelen består i.

LandHage.no kan ikke stå til ansvar for annet det som følger norsk lovgivning. LandHage.no har ikke erstatningsansvar for direkte eller indirekte tap som følge av at de bestilte varene kommer for seint frem til kjøper eller at de bestilte varene har mangel, dersom forsinkelsen eller mangelen skyldes kjøpers handling eller svikt, eller forhold som ligger utenfor Land Hages kontroll. Eksempler på dette er brann, inngrep fra staten samt alle slags arbeidskonflikter, herunder streik, lockout eller lignende.

Bestilling

Din handel inngås med:

LandHage.no (norsk underavdeling av det danske foretaket Land Højbede ApS)
Præstefælledvej 16
2770 Kastrup
Danmark
Telefon +45 28907805
Norsk org.nr.: 921 611 404

Betaling på nettet

Du kan betale med betalingskortene VISA og Mastercard samt bankoverføring.

Dersom du betaler med kort, blir beløpet først trukket fra kontoen din når varene sendes fra oss samt faktura. Du mottar kvittering for betalingen når din bestilling er gått i gjennom.

Rabatter

En rabatt kan dessverre ikke kombineres med andre prisreduksjoner. Det kan kun brukes en rabatt per ordre.