Slipp å hakke poteter – dyrking av poteter i blomsterkasser!

Den tyn potet

Det er svært få ting i verden som smaker så godt som fersk gravd poteter med smør. Selv om stivelsesholdige tuber er blitt kritisert de siste årene, og passer ikke i Paleo og neolittisk kosthold, er poteten fortsatt en av de mest dyrket korn i verden. Her hos oss er det fortsatt rom for potet i grønnsakshagen.

Poteter i blomsterkasser

Poteten kan dyrkes i opphøyde bed med stor suksess. Potetene skal være i bakken i april, det kommer litt an på været når ned til bakken. Hvis man dekker blomsterkasser med plast kan være et par år å komme unna med å sette dem i mars. Hvis du ikke har satt potetene ennå, så det er ingen grunn til bekymring, kan du sette poteter helt frem til juni og har fortsatt tid til å få poteter ut av det. Den beste tiden å sette poteter på, er her i midten av april. I en plantekasse kan du sette potetene nærmere enn du ville gjort i en jord plantekasse. Du kan laste dem med om 20-30 cm mellom hverandre.

width=

fortrinn poteter

Hvis du ønsker å gi henne poteter en liten kant, kan man forspire dem. Dette kan gjøres enten ved å sette potetene i en egg-brett eller en annen skuff, en kjølig, lyst sted. Så forming poteter skarp spire.

Du kan også sette dem i en skuff med jord slik at de er i ferd halvparten dekkes. Så de også begynne å danne røtter.

Alternativt, hvis du virkelig ønsker å gi dem et forsprang, kan du sette dem i potter halvdel fylt med jord og fylle opp mer jord på som de vokser.


Drop hypningen

Det er lett å dyrke poteter. Det er en veldig takknemlig planter som ikke krever mye. Det eneste det er å måtte dyrke poteter er å gå og jord opp i små hauger av poteter. Du tar vare på antall poteter for å unngå at legger potetene i jordoverflaten som kan bli utsatt for solen. Når du dyrke poteter i blomsterkasser gjør du faktisk ikke å hakke dem. I stedet kan du dekke bakken til den grønne plantemateriale. Det kan være gress utklipp, litt kompost ham !, Magasiner og andre grønne avfall fra hagen. Sett det i en fin tykt lag oppå potetene. Du kan legge til mer hver gang du har noe. Plantemateriale har flere fordeler, den beholder fuktighet i plantekasseen og den legger nærring bakken og til potetene.

Prøv det! Du vil ikke angre.

& Nbsp;

& Nbsp;