Skap strandstemning – uten strand

Tanken på sand i maten, plutselige skyer, og alt man må huske å ta med seg, kan overskygge lysten til å dra på strandtur. Hvis du skaper strandstemning på terrassen eller balkongen, slipper du alt bryet: Du kan raskt trekke innendørs hvis det skyer til, du behøver ikke å stå i lang kø til et offentligt toalett, og du behøver ikke å slepe på parasoll og tung kjølebag. What’s not to like?   

Prydgress både skjermer og forfører

Palmer som svaier i vinden, gresset ved Vesterhavet. Prydgress leder raskt tankene til hyggelige ferieminner. De skjermer som et florlett gardin. Hvis du planter i krukker eller høybed på hjul, kan du flytte ”stranden” slik at du kan nyte solen fra morgen til kveld. 

Elefantgress er den mest utbredte arten. Det finnes i flere nyanser og gir en frisk look om sommeren, og det ser flott ut om høsten og vinteren også. Men det finnes mange andre vakre gressarter – det er en jungel der ute som venter på å bli utforsket!

Land Modern Slim plantekasse fra LandHage.no med utsikt over vann

Mix og match i farger og strukturer

Gress er mye mer enn grønt. Prydgress fås i fargenyanser fra grønn til rød, i gull- og sølvtoner, og nærmest helt svarte. Lek med fargene og la dem spille sammen med terrassens eller balkongens øvrige materialer og interiør. 

Vurder også det pompøse pampasgresset – det gir en eventyrlig brus med sitt hvite eller rosafargede fjæraktige aks. Og kombiner f.eks. med engelsk gress, tistelkuler, lavendel, stolte kavalerer, dill og solhatt. Alle sammen egner seg godt som snittblomster, som i en vase sammen med prydgress kan bringe strandstemning helt inn i stuen. 

___________

Et høybed med innebygget benk fra danske LAND skaper stemning og mulighet til å sette seg ned med en kjølig forfriskning på ”stranden”. 

Legg strandstein og skjell på jorden i krukker og høybed – det pynter og vekker assosiasjoner til strandturer.