Såing gang i kjøkkenhagen – det er ikke for sent!

Høsten er over oss, og de fleste vekster i grønnsakshagen er i ferd med å bli høstet. Men det er ikke for sent å så ny, slik at du kan nyte grønnsakshagen – selv i mørket tid. Såing av høst avlinger!

[Caption id=”attachment_759″innrette=”aligncenter”width=”768″] såing i september, sår vi spinat og mais salat i kjøkkenhagen barna var der når vi sådde spinat og mais salat under den vakre blå himmelen september [/caption]

Sist helg var vi i hagen med barna i det vakre været September. Vi ryddet blomsterkasser for de siste gulrøtter og visne rester av årets bønner. I stedet vi sådde spinat og mais salat, som begge kan sås på høsten. Halvparten av frøene vi har lagret for neste helg, så vi kan utvide innhøstingen av ferske grønnsaker over tid.

[Caption id=”attachment_763″innrette=”aligncenter”width=”988″] såing tid i kjøkkenhagen. blomsterkasser sett ovenfra. width= Vi vokser grønnsaker i lange”tråkket”blomsterkasser langs gjerdet. Vi høst-sådd avlinger i de øvre”trinn”, som lettest kan fange høsten skrå stråler fra solen. [/Bildetekst]

sådde i høst – innhøstingen tid når du trenger mest til friske grønnsaker

Spinat spirer vanligvis innen 1-2 uker, men sår du i oktober frø kan også overvintre og spire tidlig på våren. Vårsalaten er litt lengre tid å spire, og ved å så i september-oktober frø vil vanligvis overvintrer. Til gjengjeld kan du vokse og høste lam salat i drivhuset hele året, så den andre halvdelen av vårsalatfrøene vil vi prøve å så i drivhuset.

Vi venter utålmodig for å se de første spirer kikket ut! Og ser frem til å friske grønnsaker i de kalde månedene.