Rhododendron – May Queen

Her i mai og første halvdel av juni står rhododendron i blomst over hele landet. Det er et fantastisk skue når de vakre blomster i alle farger utfolder seg.

Hva synes du om når du satse på en rhododendron?

Først og fremst, planten vokse i sur jord. Dette betyr at du trenger å ta en (høy) plantekasse, som er fylt med torvmose eller rhododendron jord. Grensen kan bli avgrenset av spagnumklyner, tynne stokker, fortauskanter eller lignende. Det er viktig at ikke tigget til å ta en plass i fullt Søn Tvert imot, holder planter av lys skygge, som de større busker eller (bartre) trær.

Velg forskjellige varianter av rhododendron, så du kan strekke blomstring så mye som mulig, og anlegget som forskjellige nyanser – det gir liv i plantekasseen.

Det er åpenbart å plante andre blomster av rhododendron plantekasse, så det er en fruktbar base for det meste av året. Det er sikkert ikke alle planter som trives i surbundsbedet, men blant annet lyng, blåbær, tyttebær, hortensia, bregner, liljekonvaller, primrose og fingerbøll er innfødt blant rododendron.

Rhododendron kan plantes, beskjæres og flyttet hele året – unngå, men bevegelsen bare på tidspunktet når de blomstrer. Rhododendron utvikler ingen dype røtter, så de er relativt enkle å flytte. Sørg for å holde dem fuktig under tørke, spesielt i vekstsesongen.

Når rhododendron er plantet i riktig jord i et nyetablert plantekasse, de trenger ingen gjødsel – men senere vil det være en god idé å gi dem et stipend. Dersom jord pH er over 5,5, vil du finne at bladene blir gule. I så fall kan det bli befruktet med spesiell gjødsel for syrekjære planter som vil gjenopprette de riktige forhold og jord surhet.

[Caption id=”attachment_2888″innrette=”alignright”width=”1024″] 125 år gammel rhododendron width= 125 år gammel rhododendron [/caption]