[Caption id=”attachment_238″innrette=”alignleft”width=”100″tekst=”oppskrifter mm.”] [/caption]
Jeg elsker rabarbra – ikke bare på grunn av kombinasjonen av sødme og syrlighet er estimater og fargen er flott, men også fordi det er en av de første avlingene i hagen. Jeg har allerede samlet en stor bunt av rabarbra og oversatt dem inn i en rabarbra pai. Oppskriften jeg fikk for noen år siden av en venn. Det var første gang jeg hørte om å kombinere rabarbra og ingefær, men nå ser jeg kombinasjonen overalt, og det er ikke uten grunn – de to utfyller hverandre svært godt. Her kommer det:
3 kakebunner
100 g knust makroner
Mos:
750 g av rabarbra
200 g sukker
2 ss finrevet ingefær
vaniljekrem:
4 past. eggeplommer
2 ss sukker
2,5 ml kremfløte
200 g gresk yoghurt 10%
Ovetræk og pynt:
50 g melkesjokolade god
0,5 ml kremfløte
1 ts smør
sitronmelisse
Å koke myra rabarbra, sukker og ingefær på lav varme, dekket, for ca. 1/2 time.
Til kremen er pisket egg og sukker skumming, blir fløten pisket både stiv og forsiktig snudd sammen med yoghurt.
For belegget hakket og smeltet sjokolade med krem og smør over lav varme.
Det hele lagt opp: nedre halvdel av bog, halvparten av makroer, halvparten av kremen, bunnen igjen, mose, makroner, fløte, bunn – og deretter belegg.
Velbekom!