Rabarbra kake med ingefær

[Caption id=”attachment_238″innrette=”alignleft”width=”100″tekst=”oppskrifter mm.”] [/caption]

Jeg elsker rabarbra – ikke bare på grunn av kombinasjonen av sødme og syrlighet er estimater og fargen er flott, men også fordi det er en av de første avlingene i hagen. Jeg har allerede samlet en stor bunt av rabarbra og oversatt dem inn i en rabarbra pai. Oppskriften jeg fikk for noen år siden av en venn. Det var første gang jeg hørte om å kombinere rabarbra og ingefær, men nå ser jeg kombinasjonen overalt, og det er ikke uten grunn – de to utfyller hverandre svært godt. Her kommer det:

3 kakebunner
100 g knust makroner

Mos:
750 g av rabarbra
200 g sukker
2 ss finrevet ingefær

vaniljekrem:
4 past. eggeplommer
2 ss sukker
2,5 ml kremfløte
200 g gresk yoghurt 10%

Ovetræk og pynt:
50 g melkesjokolade god
0,5 ml kremfløte
1 ts smør
sitronmelisse

Å koke myra rabarbra, sukker og ingefær på lav varme, dekket, for ca. 1/2 time.
Til kremen er pisket egg og sukker skumming, blir fløten pisket både stiv og forsiktig snudd sammen med yoghurt.
For belegget hakket og smeltet sjokolade med krem ​​og smør over lav varme.
Det hele lagt opp: nedre halvdel av bog, halvparten av makroer, halvparten av kremen, bunnen igjen, mose, makroner, fløte, bunn – og deretter belegg.

Velbekom!

før rabarbra pai