Plant Kummer i vinterklær

Land blomsterkasser “s plantekasser å se bra ut, selv i vinterhagen. Her er bildene av januar 2010 når dyner av snø har falt over planter og plantekasser.

Et beskyttende lag over plantepotter og avlinger

Fordelen med snøen, er at den danner et beskyttende lag av urter og andre planter. Med en plantekasse eller to utenfor kjøkkendøren, kan lastes ned urter rett til vinter potter. Timian og salvie er gode vinter krydder.

plantekasser med urter i snøen

En annen avling som trives i vinter plantekasser er purre. De holder skarp og god i kulden og venter på å bli tatt i suppe eller som tilbehør. En enkelt lang plantekasse er nok til å holde de fleste husholdninger utstyrt med purre vinteren.

lang plantekasse med purre i snø

Plante Kummer med vinter ornamenter

Snøen ser bra ut også. Den lyser opp og danner en vakker kontrast til plantekasserne og det mørke området i vinterhagen. Og etter den tidlige solnedgang få en strand av lys rundt snø gnisten. Her er et vanlig juletre kjede i stedet kastet en trellis i en plantekasse.

plantekasser med gitter i snø

for fjæren med plantekasser

plantekasser, er det fortsatt fylt med urter og grønnsaker i vinter, bare venter på våren. De fleste planter få en tidlig start på en plantekasse der jorda raskere varme opp i vårsolen enn i en vanlig barnehage plantekasse. Det er en fryd når snøen smelter og vårblomster dukker opp. Blant de mange vakre vårblomster som dekorerer i en plantekasse er tulipaner.

blomsterpotter med tulipaner

plantekassernes plage ved hi

Den største ulempen med snø beskyttende lag over vinter hage plantekasser er at også slugs ligger under snøen og blir klar til våren. Land blomsterkasser jobber for tiden med å lage en spekk snegler stoppe til de klassiske plantekasser i jern.