[Caption id=”attachment_238″innrette=”alignleft”width=”100″tekst=”oppskrifter mm.”] [/caption]
Når det gjelder grønne vekster, er spinat en av mine klare favoritter. Spinat smaker godt både ferske plukket – helt frisk og klar – og dampet i varme retter. Akkurat her hjemme komponert inspirert av italiensk mat. Det tar ikke mer enn 20 minutter å gjøre – eller litt lenger hvis du gjør pasta seg selv …
For 2 personer:
En stor skål med frisk spinat, skylles grundig, vannet ble rystet av
olje 2 ss
3-4 hvitløksfedd, hakket
muligens. noen sjalottløk, finhakket
En kar med ricotta ost
litt parmesan, fersk revet
muskat, fersk revet
salt og pepper
1 små glass ansjos, skåret i små stykker
1-2 ss kapers
300 gram god pasta
Varm oljebrønnen i en stor, tung-baserte kasserolle eller dyp stekepanne. Legg hvitløk og mulig. sjalottløk og rør til løken er klare, men ikke brent. Kom deretter spinat. Rør litt rundt, så alle bladene bli varm. Legg noen. spinat litt om gangen mens bladene faller sammen, og det er plass til flere.
Kok pasta mens det i lettsaltet vann.
Når alt spinat bladene er kollapset, og det meste av væsken har fordampet fra bladene, er det på tide å få ricotta. Slå det sammen med spinat og smak til med muskat, litt salt, pepper og parmesan. Sett til slutt ikke for mye salt i – når retten serveres med ansjos og kapers, kan det lett bli for salt.
Serveres pasta med spinat på toppen og dryss med ansjos og kapers. Avslutt med litt ekstra parmesan.
Tips: Ikke bare spore opp ricotta ost kan erstattes med litt fløte. Det gjør den høyre litt tyngre, men fortsatt smaker stor.