Om produktene

Land Hages høybed er plantekasser i jern eller lerketre som produseres i Danmark. De er lette å montere og kan settes sammen på uttallige måter.

Plantekasser i jern
Høybed i jern er Lands kjennemerke – et fleksibelt, holdbart og bæredyktig designprodukt til den moderne hagen. Konseptet vant prisen for nytt og innovativt produkt på designmassen Formland i 2003.

En enkel og fleksibel løsning
Land Hages klassiske høybed i jern er 25 cm høye plantekasser som settes sammen av sidestykker i forskjellige lengder. Materialene er av galavanisert jern og råjern som etter en tid får en flott, rusten overflate. Modulene settes sammen ved hjelp av et patentert festeopplegg i endene. Dette festeopplegget tillater at de enkelte stykkene hengsles fast i vinkler fra 180 grader og helt ned til 30 grader. Festeopplegget gjør det mulig å bygge alle mulige tenkelige plantekasser med ganske få element.

En holdbar og billig løsning
Avhengig av værforholdene og hvor de plasseres kan plantekassene holde i minst 15 år i det nordiske klimaet. På grunn av dette er dette ikke bare en enkel, men også en holdbar løsning som er billig sammenlignet med gjør-det-selv-løsninger i tre som brytes ned raskere av vind og vær. Noen ganger kan man oppleve at rust smitter av på underlaget, så velg eventuelt de galvaniserte modellene til terrassen og andre steder med fast underlag.

En bæredyktig løsning
Plantekassene i jern er fremstilt uten bruk av giftige kjemikalier som kan forurende jorda i bedene. Miljøbelastningen ved transport er minimert ved å satse på lokale leverandører og effektiv pakking. Emballasjen er laget av 100 % biologisk nedbrytbar bølgepapp med 100 % vannbasert trykkfarge og et maisbasert lim. Dem er dermed helt fri for giftstoffer og kan rives i stykker og brukes som fyll i det nyanlagte høybedet.