Hvorfor LandHage.no

Vi har tro på at grønne omgivelser gjør oss glade og gir oss økt livskvalitet! Derfor brenner vi for å gjøre det lett for alle å gjøre omgivelsene litt grønnere … og mye vakrere.

Grønt er godt for øynene, og det er godt for både kropp og sjel å stelle og nyte det grønne. Uansett om det grønne er en stor hage eller bare noen blomster og krydderurter i balkongkassen, bidrar det til livsglede og gode opplevelser for alle sanser.

Hos Land lager vi plantekasser som rommer alt det grønne vi elsker. Plantekasser som kan brukes alle steder, og tilpasses akkurat den plassen hvor du gjerne vil nyte grønne og vakre omgivelser.

Avlange plantekasser på hjul fra LandHage.no, i flott galvanisert utgave

Ideen bak Land

Ideen bak Land oppstod en sommerdag Thule Jessen gikk rundt i hagen sin og overveide hvordan han kunne lage flotte plantekasser av jern for å holde styr på krydderurtene. “Noen venner av oss hadde fått en smed til å sveise plantekasser til hagen sin, men jeg tenkte: det må da kunne gjøres enklere!” Thule prøvde å finne en løsning som skulle være både dekorativ og lett og fleksibel å arbeide med.

Løsningen var enkel: Sider i forskjellige lengder, som enkelt kan settes sammen til flotte plantekasser i utallige størrelser og fasonger.

Klassiske Land Classic plantekasser fra LandHage.no

Land hadde sin debut på designmessen Formland i Herning i 2003. Her ble Land Classic høybedene tildelt Formland-prisen for idé og design. Siden har produktene utviklet seg, en rekke tilbehør og nye kombinasjonsmuligheter er kommet til, og Land har foruten Classic høybed også designet en Modern kolleksjon samt forskjellige produkter for drivhus og terrasser. Plantekassene kan brukes både privat og offentlig, og man kan for eksempel støte på dem i Tivoli i København.

Nærhet og bærekraft

Hos Land er vi opptatt av å levere produkter vi kan stå inne for. Alle våre plantekasser og krukker er produsert i Danmark. Det sikrer høy kvalitet og bærekraftig produksjon – med ordentlige arbeidsvilkår, troverdig miljøkontroll og kort transport. Vi benytter utelukkende europeisk fremstilt gjenbrukbart stål og tre fra bærekraftige kilder, og vår emballasje er fremstilt av 100 % biologisk nedbrytbar bølgepapp med plantebasert lim og trykkfarge. Faktisk kan du trygt rive emballasjen i stykker og bruke den som fyll i bunnen av plantekassen din.

LandHage.no sin emballasje kan brukes fyll i bunnen av plantekassen

Land er i det hele tatt en virksomhet med fokus på nærhet. Thule startet opp virksomheten i landlige omgivelser i Midtjylland. I 2015 flyttet han virksomheten fra det jyske høydedraget til flate Amager på adressen Præstefælledvej 16, 2770 Kastrup. Thule og hans kone, Marie, ønsket å være nærmere barna sine, som hadde flyttet over sundet. Sønnen Søren ble en del av virksomheten. Han bidrar med alt fra informasjonsteknologi og design av hjemmeside til utvikling av nye produkter. Sørens kone, Anne, arbeider også i firmaet. Hun har ansvar for presse og kommunikasjon. Thule har fortsatt fingrene med i det meste i virksomheten, og Marie tar seg blant annet av å håndpakke alle skruene og boltene som følger med plantekassene. Hele familien er involvert, på en eller annen måte.


Hvem er vi?

  • Thule Jessen er Land Højbedes grunnlegger og mannen bak den originale ideen virksomheten bygger på: Enkle, moduloppbygde plantekasser som kan tilpasses, varieres og kombineres, slik at de passer inn i enhver hage.
  • Thule kan kontaktes på info@landhage.no eller tlf. +45 40295999.
Søren Sohl, andre generasjon i Land Højbede / LandHage.no
  • Søren Sohl er Thules sønn og 2. generasjon i familievirksomheten. Det var Sørens ide å bygge opp virksomheten som nettbutikk, og han har vært med nesten fra starten – siden 2015 på heltidsbasis.
  • Søren kan kontaktes på info@landhage.no eller tlf. +45 23636172.
Anne Holst, familiens hageentusiast og kommunikasjonsansvarlig i Land Højbede / LandHage.no
  • Anne Holst er gift med Søren og familiens hagemenneske. Anne har gjennom flere år bidratt til virksomheten med blogginnlegg m.m. og har siden 2018 vært heltidsmedarbeider med ansvar for blant annet kommunikasjon og økonomi.
  • Anne kan kontaktes på info@landhage.no eller tlf. +45 28907805.