Mai i hagen

[Caption id=”attachment_1004″innrette=”alignleft”width=”100″tekst=”Hage kalender”] < img class="full-size image-WP-1004"style="border: 0PT none;"title="May ihagen"src="https://www.landhage.no/media/Maj-i-hagen.png"alt=""width="100"height="100"/> [/caption]

Mai har den travleste og rikeste måned. I år lover det å være kul, i hvert fall i forhold til de siste årene nesten sommerlig majklima. Likevel, nå som virkelig bør bli sådd og plantet for sommeren og høsten innhøstingen.


  • Første runde spinat, salat, erter, gulrøtter, reddiker og ulike urter er allerede sådd i slutten av mai, men jeg vil fortsette å så regelmessig i løpet av våren og forsommeren. På denne måten er det fortsatt frisk sommer avlinger å gå, i stedet for alle avlinger klare og må spises med en gang.

  • Jo flere varmekrevende planter som skal sås og plantet i slutten av mai eller begynnelsen av juni. disse inkluderer mais og squash. Jeg har prøvd meg forspire noen korn i vinduskarmen for å gi dem et forsprang, men også så noen direkte i det åpne – i mine blomsterkasser der bakketemperaturen er høyere enn i den ordinære bønn. Squashene Jeg vil i år som i noen store kar, som gjenstår etter fjorårets store prosjekt i hagen, og bygge en leire ovn for kvelden avslapning og pizza baking. De lange skudd på squashplanter vil se dekorativt ut når de utvider over kanten av badekar.

  • I det hele tatt, noen av de mange planter jeg har spiret i vinduskarmen så lite å bli helbredet og gjort klar for planting. Blant dem er noen sommerblomster, men jeg vil nok fortsatt supplere med noen av de vakre blomstene som frister gjennom både hagesentre og supermarkeder for tiden.

  • Georgineknoldene som har overvintret i kjelleren, vil også bli kalt opp og plantet ut i hagen. Jeg har nå ca 10 forskjellige typer. Dessverre tror kjæresten min, de er litt for voldsom med sine svulmende, fulle blomster i lyse farger, men jeg vil nyte dem likevel …
  • I drivhuset begynner å virkelig bli varmt i mai. Dette betyr at det er på tide å plante plantene i planteposer, som har vært klar og sugd varme til under glass for et par uker. De viktigste avlingene i drivhuset i år vil være tomat, chili og aubergine. Agurk Jeg vil i det åpne i år som i fjor, pulveraktig mugg, som spredte seg til noen av de andre planter og skapt problemer. I felt er det bedre ventilasjon rundt bladene, så de er ikke så lett angrepet, og sikkert spre mugg er ikke for alle de andre drivhusplanter.

  • Drivhuset er også meget velegnet for å forspire inkludere bønner, slik at de er klare for å plante i den åpne i juni. Jeg kjøpte en masse forskjellige bønner for spirende og også i min lille frøet butikken funnet noen gode runner bønner at jeg skulle prøve det. Runner bønner er frø av frø av bønner, som jeg fikk for et par år siden av en skolejente i et av Københavns skolehager. De er veldig vakker, flekkete i lilla og rosa nyanser.

  • mai er en god tid til å forplante stauder og urter. Jeg vil definitivt prøve å gjenskape noen av mine forskjellige timian planter. Jeg elsker timian og var derfor veldig spent da en gartner anbefalte meg å bruke timian som bunndekke mellom mine rosebusker som fungerer som hekk mot hagen banen. Jeg har plantet ulike typer timian – noen har bukket under for frost i vinter, men andre glideren ivrig frem til våren varmen. Jeg skal spre seg. Noen av de nye skuddene deles og innføres 1-2 cm inn i pottene med jord lys – fortrinnsvis før de settes blomst. Pottene ble vannet, dekket med hvit plast støttet opp med buer eller lignende og tilsettes varm, men skyggelagt, fortrinnsvis i drivhuset. Etter noen uker i vekst og kan sakte plantes ut.

  • Potetene legges i bakken i slutten av april. Så snart de skyter opp av bakken, er det på tide å begynne å hakke. Litt ekstra land revet opp rundt topper fra begge sider. Min far vanligvis den første uken for å dekke toppene helt hver gang de igjen kikket. Fordelen til hakke godt er, først, for å unngå potetene får lys og grønt og giftig. For det andre, potetene en slags buler på plantens rotsystem, slik at jo større rotsystem, jo ​​flere poteter.


Ja, det er nok til å gå starte – jeg er!

peon