[Caption id=”attachment_238″innrette=”alignleft”width=”100″tekst=”oppskrifter mm.”] [/caption]
Hvem sier at du ikke kan gjøre salat av vinteren grønnsaker? Oppskriften her beviser noe annet. Kunsten er å kutte de faste og fiberrike vinter vegetabilsk fine. Her er motstandere av den deilige, saftige appelsiner, som også i høysesongen om vinteren. Sen vår er fortsatt rot og sitrusfrukter, som dominerer supermarked frukt og grønnsaker avdelinger. Jordskokker, som brukes i bildene her er vinter sesongens siste innhøstingen tildeling som jeg gravde opp i slutten av mars, da de var så skarp og smidig som alltid. Skjær i tynne skiver er rett og slett bedre enn selv de mest crunchy chips og kjeks, spør du meg.
Oppskriften er store nok tilbehør for fire personer, men kan også brukes som en lunsjrett for to, muligens. supplert med skiver av kokt kylligebryst, dampet eller røkt laks eller lignende.
artisjokk salat
- 500 g jordskokk, skrelt og skåret i skiver så tynne som mulig
- 1-2 purre, renset og skåret i tynne strimler fullstendig
- 3 appelsiner, skrelt og skåret i tykke skiver på tvers av båter”
- 50 g av ristede, grovhakkede nøtter
- 1 ss god olje
- 1 ss sitronsaft eller æbleedike
- salt og pepper
Jordskokk plater anordnet i dekorative striper på en skål eller en tallerken, som alternerer med strips purre, appelsinskiver og hakkede nøtter. Oljen ble rystet sammen med sitronsaft, salt og pepper og helles over salaten.
Crisp og nøddeagtigt, saftig og sur-søt – mmm!