Juni i hagen

[Caption id=”attachment_230″innrette=”alignleft”width=”100″] har kalenderen hage Kalender [/caption]

Det har vært sommer i hagen og har tid til å nyte vårens innsats. For eksempel viltvoksende i solen med noe kaldt å drikke og en god bok. Eller for å møkk rundt og nyte det hele på nært hold, mens du tar vare på noen av hagen oppgaver venter fortsatt …


   
 • hovedoppgave i disse varme dager er selvsagt til vann. Jeg har etter hvert blitt plantet en skog av tomat og chili planter i krukker, bøtter og plantekasser på gårdsplassen, og de trenger vann! Det gjør enda mer også agurk anlegg og wasabiplante jeg kjøpt og plantet ut. Og alle blomster i potter, og de spirende solsikker langs vestvendte veggen på gårdsplassen, og og og … Heldigvis, kan man si, vannkranen slangen satt seg håpløst fast så inntil vi får tak i en rørlegger, vi må dra alle vann i kanner, fyller vi på kjøkkenet eller i dusjen. Det er riktignok vanskelig, men som vi står i hvert fall for fristelsen til å vanne alt i hagen bare for sikkerhets skyld – og dermed bidra for mye til nedbryting av alles dyrebare vannressurser. For å kunne utnytte vannet så mye som mulig, vannet vi en morgen eller kveld, slik at vannet ikke fordamper i varmen midt på dagen før plantene får glede av den. Vi må derfor også ha satt vannet baken opp!

 •  
 • En annen nesten daglig oppgave i dag er å bekjempe bladlus på roser. De har kastet seg grådig rundt hverandre av de mange roser i hagen, og jeg prøver med relativt milde metoden for å spray med såpevann. Vi har kjøpt en trykkpumpe for formålet, men jeg tror likevel det blir litt kjedelig med spray som bladlus tilsynelatende er ganske sta og likevel helt gitt opp etter å ha hatt rikelig med såpevann om fem ganger. Minst klarte vi å holde dem så mye ned at de ikke har klart å spise svært lite løs, og flere av rosene er nå bare om å hoppe ut med delikate blomster. Kanskje jeg skal prøve å kjøpe noen bladlus spise biller som kan holde resten av bladlus ned. Jeg vet bare ikke om de vil bli når du setter dem ut i det fri. Jeg må spørre i anlegget sentrum.

 •  
 • Nå, for å holde skadedyr er morderen snegler også våknet opp til gjerningen. Den tørre været den siste uken bidrar faktisk til å holde dem i sjakk, men den regntunge dager som gikk forut for det, var tydeligvis nok til ganske mange egg fra i fjor er klekket. Så langt har de ikke spredt over hele hagen, men holde under en bonde roser, en klynge snart bleknet cornflowers og en stor klynge høste anemoner. Jeg samler dem i så ofte jeg kan og hell dem over med kokende vann. Og vurderer jeg igjen, hvis ikke de blomsterkasser, bør vi har satt opp i forbindelse med den planlagte omorganiseringen av hagen må ha sneglekant betaler. Det er bare ikke deilig med slugs i salat plantekasse!

 •  
 • Som det er også på tide å begynne å skyte beskjæring, ikke bare på tomatplanter, men også på vin under kalesjen på terrassen. I fjor, er vin nesten ingen druer, så jeg har brukt mye energi på å undersøke hva det kunne være grunn. Jeg fant ut at en av hard beskjæring kan være en del av årsaken, så i vinter jeg prøvde med en mildere beskjæring . Enten det er trimming eller noe annet som har hjulpet så er dette året allerede ganske mange blomst klynger på anlegget. Dette lover godt!

 •  
 • Plenen må selvfølgelig også slås regelmessig. Det er ikke veldig stor, så det er ingen big deal, ikke engang med håndskubberen. Men forhåpentligvis vil det snart være mer gress å klippe hagen. Etter ryddet og grovplaneret til gress både i front yard i øst og langs nordsiden, der det tidligere var det bare fliser har regnet mai har fått lov til å bidra til å få bakken for å lage selv. Derfor vi trenger bare å sparke lett etter og periodevis full før vi er klare til å så gress. Det må i sin tur også vente på en annen regnfull periode, slik at gresset ikke er brent helt fra starten. Det er viktig å fjerne myke hull i gravde gjennom jord og komme inn i en jevn nedgang vekk fra huset slik at vi ikke får kæmpepytter eller vann i kjelleren når det regner tungt.

 •  
 • Du vanligvis vist å si at sikringen bør kuttes før sankthans. Privet til naboen er faktisk også begynt å trenge litt. Det er en veldig lang hekk, så det kan være at vi blir nødt til å ta det over noen runder med hæksaksen – eller blir til stein og hvile armene … bøk hekk mot veien, som vi plantet i høst, jeg tror det selv er for tidlig å kutte i, men det er vist også en av de tingene jeg skulle søke noen råd.
 •  

 • En annen plante, som igjen sikkert være studses, en stor eføy med blanke, eviggrønne blader. Det sto som en stor søyle, en meter i diameter og ca to i høyden, i et hjørne av gårdsplassen og tok utsikten fra et av rommene. Derfor saget jeg toppen av våren, så det er nå nesten en meter høy. På den måten, jeg også avklare om det gjemte et annet anlegg eller en form for gitter i midten. Det gjorde det ikke – bare en serie med svært tykke stammene. Etter det har satt en masse friske skudd utover bare saget områder, kan jeg nå klippe det som en ryddig ball.

 •  
 • Jeg må selvfølgelig ikke glemme å høste og nyte avlinger i grønnsakshagen, som allerede er klar og at revisited når det er mulig. Første lag spinat er spist, og det andre laget blir sådd. Salaten vi er også i full gang, og urter. Det er nå en god kamp av kjørvel suppe, og jeg har spist fersk koriander i alt unntatt mine morgen müsli siste dagene.


Jeg gikk bort med kameraet på en solfylt morgen i forrige uke for noen god natts regn …

juni i hagen