Juni i hagen

[Caption id=”attachment_1040″innrette=”alignleft”width=”100″tekst=”Hage kalender”] < img class="full-size image-WP-1040"style="border: 0PT none;"title="juni i hagens"src="https://www.landhage.no/media/Juni-i-hagen.png"alt="juni i hagen"width="100"height="100"/> [/caption]

Da var det sommer!

I juni starten av våren innsats gradvis bærer frukter i form av vakre sommer avlinger. Såing sesongen er enda ikke helt over, men de fleste planter spire dårlig i de varmeste sommermånedene, så det er siste sjanse.


  • Tilbake i april jeg sådde mye spinat, salat og urter i blomsterkasser i hagen. Den tipper forover nå, og jeg har allerede tjent flere store boller av frisk salat og spinat til tidlig sommer grilling. For å utnytte plassen i mine blomsterkasser så mye som mulig, jeg har prøvd å så spinat og salat rader ekstra tett i år, og det har gått strålende. Med bare om 10 cm mellom radene Jeg har en tett grønn cover, som også smothers ugress som kan være – perfekt! Jeg begynner med å plukke lett konkurranse bladene og deretter la plantene vokse litt mer før jeg høster hele veien ned når plantene begynner å blomstre og slutte å sette nye blader. De første radene høstes nå, slik at jeg kan oppnå det som et lag mer, som kan være klar i løpet av få uker. Deretter må spinat dyrking ta en pause frem til sensommeren når jeg forhåpentligvis har tid til å så og høste enda en gang.

  • jordbærplanter blomstrer løs, og hvis alt går bra, kan det komme til friske jordbær med krem ​​i midten eller slutten av måneden. Verdens beste dessert!

  • I drivhuset begynner tomat og chili planter for alvor ta opp. De vil bli koblet opp slik at de ikke faller over og bryte, og tomatene må ha klemt sideskudd etter. Både chili og tomater blomstrende allerede, og de første små grønne tomater har begynt å danne. I løpet av noen uker, den første spist, håper jeg.

  • Plantene jeg har spirer i drivhuset som skal plantes ut. Dette gjelder både mais og ulike bønner som etter hvert trenger mer plass til å spre videre.

  • Noen bønner jeg har ikke spiret. De må også bli sådd nå, direkte utendørs. Bønner som varme, men på den annen side, de klarer også å spire og vokse før sommeren er ute. Den tørre bønner dynket i vann i en halv til en hel dag før såing – så spirer det bedre. Pole bønner trenger noe å klatre. Jeg så meg i blomsterkasser med espalier. Det er ikke bare praktisk, men også dekorative. Bush bønner er lettere å håndtere fordi de ikke har noe å klatre på. Til gjengjeld er de også mindre dekorative.

  • Jeg klarte aldri å forspire squash, men jeg kan bare komme som så dem nå i det fri. De skyter heldigvis raskt – spesielt den grønne -. Og kan godt komme til å vokse, selv om de er sådd litt sent
  • spirer planter hjem fra vinduskarmen er gradvis flyttes ut av drivhuset og hagen. Dette betyr at jeg kan forhåpentligvis se frem til både auberginer, artisjokker og mye mer i løpet av sommeren.

  • poteter, som ble etablert i april, har alle satt øverst og må være hyppet. Den første kan høstes ved slutten av måneden – mmm …

God sommer i hagen!

jordbær