Juletre i blomsterkasse på hjul fra Land

Juletreet med sine ornamenter

I Danmark produserer vi årlig 10 millioner jule tær. 9.000.000 av disse blir eksportert og solgt til utlandet. Det tar et juletre ca 7-10 år å vokse seg stor nok til å bli høstet. Det tar da bare om noen få uker før treet har visnet og klar til å bli kastet ut.


Plant treet i en blomsterkasse fra Land

Så det er en lang prosess å vokse et juletre. Hvis du tror det er en skam å kutte ned et tre bare noen få uker ornamenter – så vi på Land et godt alternativ for deg!

Fordi du lett kan kjøpe et juletre i potten, kan det plante ut i en vindu boks hjul , eller i en krukke på hjul fra land. På denne måten kan du ha tre som står i hagen mesteparten av året. Du kan dekorere den med epler og fugler baller og glede hage fugler. I høst og vinter kan du henge strenger av lys på den, og dermed skape en koselig vinterhage. Når så det er desember og tid for juleglede og juletreet, kan du bare rulle ditt juletre inne og dekorere det. Når julen er over, kan den komme tilbake i hagen eller på balkongen.

Storbritannia har de siste årene utvidet til en trend hvor du kan leie et juletre. Juletreet kommer i en gryte, når jula er over henter fast treet igjen og leie det neste året. Trær som er for store til å bli brukt for juletrær vil bli videresendt til planting i hager eller skog.

Hvis du har mot til å prøve å plante et tre i stedet for en felle, slik at du kan kjøpe juletrær i potter i de fleste hagesentrene. De trenger ikke koste mye mer enn en fallen en, og så de kan vare i mange år.


Dyrk din egen juletre

Hvis du er mer eventyrlystne og ønsker å prøve deg dyrke din egen juletre fra bunnen av – så her er en guide.


   
 1. Ta skogen og finne en kongle fra et grantre som samsvarer med julen ønsker. Artisjokk skal være frisk og fra i år. Hvis det er tomt. – Det er friskt
 2.  

 3. Kongle lagt ut til tørk på en avis etter noen dager vil kjegle begynne å åpne og frøene vil nøle ut.

 4.  
 5. Sett frøene i kaldt vann i noen dager, dette hjelper dem til å spire.

 6.  
 7. sår frø i potter med pottejord.

 8.  
 9. Be pottene varme og lys og vente på spirer.

 10.  
 11. Velg de fineste planter eller alle av dem og pot dem i større potter. Senere kan du plante dem ut i hagen eller i potter.

 12.  
 13. Vent 8-10 år for å kunne felle den – eller nyte den i en gryte, slik at du kan bruke det

Enten du velger et juletre til fots, en i glasset, eller ingen juletre, så ønsker jeg deg God Jul fra land!