jordbærsalat

[Caption id=”attachment_238″innrette=”alignleft”width=”100″tekst=”oppskrifter mm.”] [/caption]

Sommer salater er noe av det beste! Her er litt ukonvensjonell sommer salat, både i farge rikdom og smaken spiller veldig bra opp til hagens små nypoteter. Bildene er salat og poteter serveres med lett blåst Indrefilet av svin, men salaten går bra med andre hvitt kjøtt. Selv om de fleste av alt består av frukt, er det ikke søtt og dessert-aktig, men frisk smak og kremet i teksturen.

ca. 500 g friske jordbær uten topp, skåret i skiver eller halvdeler, avhengig av størrelsen

2-3 kremaktig, moden avokado skåret i langsgående skiver

1-2 ubehandlede appelsiner, skall snitt og revet kjøtt skåret i tynne båter

krydderpynt, for eksempel, frisk koriander, brønnkarse, eller som bildene nasturtium og kronblader av ringblomster

2 ss sherry eddik eller cider eddik

2 ss god olje som olivenolje

salt og nymalt pepper

muligens. ristede mandelflak

Ordne avokado skiver på en tallerken med jordbær skiver på toppen. Spre kjøtt av den oransje over salaten og pynt med urter og/eller spiselige blomster. Rør eddik og olje sammen for å danne en dressing og sesong med strimlet appelsinskall, salt og pepper. Hell bandasjen over salat. Dryss noen. litt ristet mandelflak slutt. Deretter blir det servert!

jordbær salat