Jaktsesongen for snegler

[Caption id=”attachment_234″innrette=”alignleft”width=”100″tekst=”hage prosjekter”] prosjekter har de [/caption]

Da morderen snegler gang inntatt hage – boo! Den våte vårvær var de første sneglene ut på rampage – eller snarere hagen banen og et par av mine blomsterbed. I den varme julisol klarte jeg å holde befolkningen nede, men dessverre august gjentas skybrudd og generelle overskyet gitt snegler herjer fornyet styrke. Nå er det på tide å handle for å forhindre at dette problemet bli så stor eller større neste år!

killer snegler må dø – men selvfølgelig på en human måte

Jeg har lest at en slug kan legge rundt 400 egg i en sesong. Dette betyr at det er viktig å takle dem, før de kan legge egg. Jeg pleier å hogge dem over med en spade og plukke dem opp etterpå. Du kan også plukke dem opp først og deretter drepe dem ved å helle kokende vann over. I begge tilfeller døren umiddelbart og derfor ikke lider unødig. Det er viktig å ikke la de døde sneglene ligge på bakken, som de kan tiltrekke flere snegler – snegler spise som sine døde arter. De åpenbart ikke i kompostbeholder, som du så bare kjøre risikoen for spredning av snegler og egg over hele hagen med kompost. Det beste er enten å grave de døde sneglene godt ned i bakken eller monterer dem i en pose som røyking i søppelcontainer.

Det er også en god idé å ødelegge snegler egg hvis du kan finne dem. Snegler liker å legge sine egg beskyttet, for eksempel i løpet av de røde hauger, mange av oss har rundt hagen: masser av fliser, tavler eller andre som er blitt igjen fra sesongens hageprosjekter eller som venter på nye, fremtidige prosjekter. Den type masser er et bra sted å starte jakten på snegleæg. Eggene er lys og noen få millimeter i diameter – se bildet nedenfor. Så langt har jeg ikke funnet noen egg denne sesongen, men jeg er heller ikke kommet gjennom alle hagens åpen snegle egg gjemmer seg ennå …

Sikring med snegler stoppe

Med en helhjertet innsats nå kan jeg forhåpentligvis unngå at hagesnegler aksje eksploderer neste år, men helt ødelegge dem, jeg kan ikke. Jeg vurderer derfor sterkt å sette snegler stoppe på mine blomsterkasser. Land blomsterkasser gjør snegler kanter som bare passer på mine eksisterende blomsterkasser. Løsningen forutsetter imidlertid at sneglene ikke allerede har tatt blomsterkasser. Heldigvis har jeg så langt ikke funnet noen snegler opp i plantekasser. Jeg holder fingrene krysset! Og i alle fall jeg i utgangspunktet tror snegler stopp og snegler gjerde inn mine nye hage planene kommer. Alt går!

slugs

PS. Jeg kan ikke stå jenta i rød frakk, så jeg snek bilde av opphøyde bed med snegler kanter, selv om det ikke fra min egen hage …