Ingen jul uten de syltede rødbeter

Vi høstet de siste rødbeter i blomsterkasser i hagen. Det passer rett inn i en dobbel porsjon syltede rødbeter, så nå har vi nok mengde pølser, skinker og varm leverpostei på julelunsjbordene.

[Caption id=”attachment_635″innrette=”aligncenter”width=”980″] red innhøsting de siste rødbeter høstede luker ut i blomsterkassene. Gulrøtter bør også høstes før de risikere å få frostskader. [/Bildetekst]

Nå Julen er sesongen for tradisjon, så denne gangen valgte vi absolutt klassiske rødbeter oppskrift. Ingen krydder eller andre frills – bare rødbeter, eddik og sukker. Mer spesifikt, 3,4 liter eddik og 400 g sukkerroer pr kg.

[Caption id=”attachment_634″innrette=”aligncenter”width=”980″] beter i patent glass Flotte de ser ut! I år hadde vi sådd blandede rester av ulike rødbeter varianter. Resultatet er en fest av rosa nyanser! [/Bildetekst]

Rødbeter ble tilberedt i saltet vann i ca. en time (de var flott!). Den kokende vann ble helt av og erstattet med is-kaldt vann i store mengder, slik at rødbeter ble gitt et varmesjokk. Dette gjør dem møre. Da var det lett å fjerne huden. Skrellet bete røtter ble skåret i skiver og lagt i glass skåldet. Eddik og sukker fikk en rask koke og ble dumpet. Lokk av glass umiddelbart. Det var det!