Hvordan maner Staudefeen med blomster og skarpe salat – taket med besøk

Marlene kan være noe med blomster! Det er derfor hun kaller seg Staudefeen. Vi har besøkt Marlene i stor frodig hage rundt en gammel tekket bindingsverk hus, vakkert beliggende mellom skog og mark i Nord-Fyn. Herfra hun driver online barnehage Staudefeen hvor hun selger et stort utvalg av alle slags fantastiske stauder. Vi møter Marlene på en sårt tiltrengt overskyet dag i midten av de hotteste og tørreste sommeren i manns minne.

Marlene hage er selvfølelig tegnes ved en stor mengde stauder står i potter i store deler av hagen. I tillegg til barnehagen og en stor polytunnel fylt med planter, har Marlene en fantastisk Orangery er ideell for lange sommerkvelder med utsikt over hagen og landskapet rundt.

Vi kommer til kjøkkenhagen, det er derfor vi har kommet. Marlene har nemlig etablert en vakker hage med blomsterkasser fra Tyskland. Marlene har valgt den klassiske blomsterkasser i råjern, som ruster. Kjøkkenhagen er omgitt av små, vakkert espalierede frukttrær. blomsterkasser fulle av grønnsaker og frodighet til en viss grad, ser du ikke mange steder i sommerens tørke. Marlene har installert drypp vanning systemet i kjøkkenhagen, og det gjør det enkelt å vann i tørre perioder.

Marlene forteller at hemmeligheten bak hennes frodige grønnsakshage er at hun har fylt blomsterkasser med organisk mulch er lagt til hestemøkk. Hestemøkk er veldig bra å bruke i grønnsakshagen, siden det er en veldig god gjødsel kilde. Hestemøget næring og struktur til bakken uten å bli for tung ut. chickenshit lett være på grunn av den meget høye nitrogeninnhold.

I blomsterkasser vokse Marlene alt en mat-kjærlig hjerte kunne ønske. Squash, gresskar, kål Ream, fantastiske salater, urter, poteter, purre, løk og sommerblomster. Marlene vokse marigolds blant grønnsakene, de holde irriterende insekter i sjakk – og forresten også spist. Tagetes tilgjengelig i svært fine spiselige varianter som gul og oransje-røde blomster med intense sitrus smaken er en fryd i noen salat. Marlene fikk overtaket når hun blander blomster og grønnsaker i grønnsakshagen, ikke bare er det vakkert og gir en fin samspill mellom planter, blomster også tiltrekke pollinatorer og andre nyttige dyr.

Høsten er den perfekte tiden for å plante stauder ut, så hvis sommeren tørke har drept halvparten av flerårig plantekasseer, kan vi bare foreslå å ta en titt forbi Marlene lite allsidig butikk på Staudefeen.dk og finne noen vakre planter til en god pris!

& Nbsp;