Hvordan å vokse agurker deg!

Det er mange som tror at agurker er en kjedelig grønnsak uten substans -“Det er 90% vann”man hører ofte. Og ja – agurk kanskje ikke de alle grønnsaker som smaker av de fleste, eller gjør det meste for å være seg selv, men en helt fersk plukket lun agurk er nå ikke å nyse på!

Agurker er noen varmekrevende, og derfor er det bare i april og mai for å begynne å så dem, kan de ikke før flytting i drivhuset rundt Grunnloven. Det er noen varianter som er egnet for dyrking i det åpne, men de aller fleste agurker trenger et varmt miljø i en vinterhage eller drivhus.

Hvis du ønsker å dyrke dine egne agurker helt fra frø, så du må sår frøene i små potter i april eller mai Frøene spirer raskt, det tar ofte ikke mer enn 3-5 dager. Det har noen greie karer som kommer ut av bakken! Frøene skal spire ved høye temperaturer som mellom 20 til 25 grader. Når frøene har spiret, bør anlegget være så sterke som mulig, og ved lavere temperaturer – ellers anlegget hengslete og slank.

Agurker er ikke spesielt glad i å bli repotted, sine røtter er veldig delikat. Derfor kan det være en god idé å bruke torv potter eller andre oster potter. Agurker bør repotted et par ganger før de er klare for drivhuset. De må holdes fuktig og hage gjødsel regelmessig.


De agurker beveger seg i drivhuset

De agurker er klar til å gå i drivhuset rundt Grunnloven. Hvis du plante dem ut mye før juni, er det stor fare for at de får kalde skader og enten dø eller bli sterkt forsinket vekst. Når agurkene elsker varm er det viktig å plassere dem der de får mest Søn

Plantene kan være virkelig stor og vakker. Hvis du tror de har spredd seg for mye kan du trimme dem litt. Du kan klippe sideskudd ende etter 2-5 blader avhengig av hva du har plass til. Du kan også kutte av terminalen knopp hvis den ikke har plass til å vokse mer.

Det kan være en god idé å vokse agurker i kapilærkasser. Agurker kan ikke liker å bli vannet overhead. Hvis de øvre røttene og stammen blir for våt, så råtne på.

På landet har vi vakre kapilærkasseskjulere som kan forskjønne stygge bokser.

Land plantekasser Plus kapilærkasse skjuler med lokk i galvanisert jern