Hva kan dyrkes i plantekasser og potter?

I prinsippet kan du dyrke de samme plantene i kar og potter som i en vanlig barnehage plantekasse, men noen er bedre egnet enn andre. Som regel trenger planterøttene ikke være for følsom med hensyn til uttørking og trange forhold, men ellers er det veldig store muligheter:

staude planter i kar og potter

Det er mye å velge blant stauder. De bare kunne blomstre i en ganske ung alder. Eksempler på gode potteplanter av langlivet art er fortrinn roser, hortensia, sommerfugl busker, buksbom, barlind, lavendel og hibiscus. De kan alle holde å stå ute hele året, hvis det er i nærheten av huset varme vegger og er beskyttet mot vinternedbør.

høy plantekasse med buskbom

følsomme planter i gangsbeholdere

Krukker og mobile plantekasser er også egnet for busker og knollvekster, noe som må tas i frostfritt rom om vinteren. Det kan være fuchsia, engel trompeter, Dahlia, Gladiolus, knoldbegonier, fig, oliven, sitrus og oliventrær. I en mobil med hjul kan lett rulles til en egnet plass vinter.


stauder i blomsterkasser og potter

Egnede stauder i potter og plantebeholdere er spesielt hosta, storkenebb, lupin, Alumroot, gress, katte, staudesalvier, marikåpe, peoner, sank enn sure, bekjempelse sildre og så videre. Hvis de kan kutte ned etter blomstring, og deretter blomstre igjen, lykke gjort.

peoner i plantekasse

trær i plantekasser

Små trær av piletre, ærtetræer, roser, japansk lønn og laurbærhegg er også greit å plante i plantekasser og potter.

ny standard eviggrønn busk i plantekasse

potter og plantepotter som urtebed

Endelig kan du kaste deg inn dyrke liten urtehage i potter og kasser. Jordbær, salat, persille og urter alt perfekt egnet for formålet.

en pyramide av planter plantekasseen er perfekt for å skjule