Hage i september – 10 høst aktiviteter i hagen

Sommeren er borte i skråningen og evig solskinn dagene vi har blitt velsignet med de siste månedene kommer til en slutt. Heldigvis er det fortsatt nydelig varm høstdager når solen bader de danske hager i et vakkert gyllent lys og inviterer til å slappe av i hagen. Det er fortsatt nok av ting du kan gi deg i hagen, her er 10 vakre høstaktiviteter du kan gi deg på.

først Hage Planlegging

September er en vakker måned, med dager som svinger mellom regn og vakre høstsolen. På regnværsdager kan du nå med god samvittighet trekke inn og sitte med en kopp varm og mull over neste års sesong. Kanskje du trenger hagen for nye flerårige plantekasseer, en grønnsakshage eller et bål? Det er en god idé å lage en plan for hagen din, på den måten du kan få en mer gjennomtenkt hage design er akkurat riktig for deg. Hvis du har problemer med å få ideer, kan det være en stor hjelp å ha en hage designer til å hjelpe deg, det koster ikke nødvendigvis verden, og du vil sikkert noen virkelig gode forslag som du ikke hadde tenkt på.

& Nbsp;

annen Innhøsting av epler

epletrær er fulle av epler akkurat nå, og hvis de ikke alle har til å ende som veps feed på plenen, så er det på tide å finne den trillebår tilbake og få plukket løs. Eplene er den ultimate høst annonsere når de vokser på trær i massevis og reflektere solens stråler med sine fantastiske høstfarger. Lukten av ferske plukket epler er det ikke mye som slår, og programmene er mange -. Kaldpresset eplejuice, eplemos, gelé og kompotter, er det bare skapplass og fantasien setter grenser


3rd Gjødsle bærbusker

Alle trenger næring, også bærbusker som ellers er så nøysom og gir oss med friske bær år etter år, med minimal innsats. Men noen ganger bærbusker trenger også litt oppmerksomhet. Bærbusker bør bli befruktet i høst. Du kan befrukte dem med flytende gjødsel, gjødsel pellets, kompost eller gjødsel fra kyllinger, kaniner, ender, hester eller sauer. Du vil nyte innsatsen neste sommer.

fjerde Legg tulipaner og andre oppsvulmede planter

Butikkene er allerede fylt med masse flotte oppsvulmede planter, bare venter på å komme inn i bakken. Det er ingenting som tulipaner, svibler og krokus som kan lyse en ellers så grå og kalde våren opp. Oppsvulmede planter som tulipaner, påskeliljer, hyasinter og krokus skal være her i høst før frosten kommer. Pærer er plassert ca 10-15 cm ned i bakken med spissen opp. Det beste resultatet kommer hvis du setter løken i små klynger av 8-12 stykker i hver klynge. Du kan også sette løkene i potter, og tilbyr en vakker og innbydende effekt med mange tulipanfylte beholdere på terrassen eller ved inngangsdøren.

Land Circles krukke med Corten fra land blomsterkasser width=

5th Fyll ekstra jord og næringsstoffer i plantekasseene

Hvis grønnsakshagen for å gi vakre avlinger år etter år, er det viktig at, som bærbusker, få litt mat. Hvis du har blomsterkasser, denne sesongen den beste for å fylle et ekstra lag med jord eller kompost og litt mat. Jorden i blomsterkasser synker gradvis, og derfor må fylles ut fortløpende. Et tykt lag med kompost og litt gjødsel er det beste du kan gjøre for din grønnsakshage. Hvis du ikke har dyr som er i stand til å levere gjødsel, ring din nærmeste rideskole og spør om du kan få noen der.

6th Beskjære trær i hagen

september er også den tiden for beskjæring noen av trærne. Du kan beskjære bjørk, lønn, valnøtt og kirsebær trær nå. Du kan finne artikler eller videoer på nettet som viser hvordan du skal beskjære dine trær den beste. Det er en god idé å beskjære hans frukttrær, og det er ikke så vanskelig som mange tror. Hvis du beskjære dine trær få mer frukt på trærne, og du kan holde treet på en høyde og form som gjør det lett å plukke frukt.

7. Så spinat og sette inn hvitløk

Hvis du ikke har gitt opp på kjøkkenhagen etter den fantastiske solfylte sommeren vi har hatt i år, og deretter finne frøposene tilbake og deretter en siste runde spinat. Spinat er raskt voksende og kan lett komme til å gi en del før sesongen er over. Det er også nå bør du sette hvitløk og sikre neste års hvitløk avling. Kjøp løk sett og erstatte dem med spissen opp, noen få cm i bakken. Neste år vil du ha den vakreste, saftig og sterk hvitløk.

[Caption id=”attachment_7771″innrette=”alignnone”width=”980″] barn i hagen sensommeren og tidlig høst er faktisk gode tider til så mange avlinger. Her hjelpe Karen og Kresten med det som spinat og lam salat. [/Bildetekst]

8 derav. Plante nye stauder og dele den gamle

Mange stauder har lidd av sommeren tørke, og hvis du ikke har vann, står du nok med en litt trist flerårig her i midten av september. Men ikke bekymre deg, vil urteaktig grensen komme igjen. Du kan imidlertid gjøre lite nå for å hjelpe din plantekasse på vei. Mange stauder nytte av å være delt en gang på en stund, og nå er tiden. Grave stauder opp trengende og en del anlegg, da har du en ekstra du kan sette i plantekasseen eller gi bort til en annen være lykkelig. Hvis det er stauder som har måttet kapitulere, er nå en god tid å plante nye stauder på. På denne måten kan de bruke resten av høsten og vinteren for å etablere et godt sterkt rotsystem.

9. Fjerne ugress

En ting som ikke har blitt påvirket av tørke, er ugress. Nå er en god tid å få luket hovedsak, å redusere mengden neste år. Få weeded staudebedene og kjøkkenhage gjennom, så det er mindre ugress å kjempe om våren, der det er mange andre oppgaver i hagen også.

10 Fjern frøene

September er høst måned, og det er også tid for å sikre neste års avling. Du kan spare utrolig mange penger hvis du dyrke dine egne frø. Å høste frøene er noen av de mest tilfredsstillende arbeid i hagen. Etter en plante fra frøet til frø, er meget spennende og givende.