Gressløk strø sende over lunsjbord bestillinger

. Den 10. februar skjærer vi den første friske stammer av våre gressløk og drysset det over lunsjbordet sprer


Ja 10. februar er dette fremdeles vinter med minusgrader. Men den tøffe lille oppsvulmede anlegget har lagret ganske mye energi, og når jorda er varm og solen titrere eksploderer gressløk i grønn vekst. Våre gressløk vokser naturlig i en plantekasse der bakken her i midten av februar er 10 grader varmt. Det omliggende jord er 4 grader varm. Jo varmere jord hjelper plantene til å få en tidligere start. Vi har hatt gressløk i den samme plassen plantekasse på 60 x 60 cm i 11 år og det er litt for mye for to personer, selv om vi kutter flittig fra februar til vinteren begynner. Når gressløk tar over og vi ikke lenger kan følge for å kutte det ned, tar vi en stor gjeng med gressløk og tar et glass-gressløk pesto. Blending som gressløk med litt persille, koriander og arugula. Bland gressløk med olivenolje, fylt det i en blender og til slutt legge parmesan og stekt furu kjerner. Voila – en strålende glass gressløk pesto til en pasta høyre

.
Gressløk er den urt som er alltid ferske klipp og også spare penger ved å laste den i hagen. width=

Gressløk kan vokse hvor som helst, vanner vi aldri, og jo mer du klippe det, de mer friske blader kommer dit. Spise alltid gressløk rå – det er ikke egnet for varmebehandling;. Ellers mister smak