Gjør drivhuset klart for sommeren

Det milde vårværet har varmet jorden godt opp, og det er på tide å flytte tomater, agurker og chilier inn i drivhuset. Hvis du ikke allerede har gjort drivhuset klart for våren, og hvis du i likhet med oss ikke rakk å få det gjort i høst, er det nå du må gå i gang.

Gjør drivhuset vårklart

Gamle planter og skitt i drivhuset kan være med på å smitte de nye plantene med forskjellige plantesykdommer. Derfor er en grundig vårrengjøring på sin plass før nye planter flyttes inn.

Slik gjør du drivhuset klart for sesongen

  1. Fjern gamle planter, hvis du ikke allerede har gjort det.
  2. Ta alt ut av drivhuset og vask drivhuset grundig innvendig med vann og børste. Bland evt. litt eddik i vannet, det gjør det lettere å fjerne skitt og smuss, og så unngår du kalkflekker på rutene.
  3. Vask de gamle kapillærkassene grundig med vann og børste.
  4. Sett nye poser i kapillærkassene, posene i bunnen av kapillærkassen, som holder på vannet, skal skiftes hvert år, for det kan være smitte fra plantesykdommer i dem.

Kapillærkasser i drivhuset

Kapillærkasser er praktiske, med dem behøver man ikke å vanne så ofte. De kan brukes om igjen år etter år, man må bare legge i en ny plantesekk (den gamle kan du helle ut i et bed i hagen). Man unngår også å måtte grave og vende jorden, slik man må når man dyrker direkte i bakken. Men hvis det er noe kapillærkasser ikke er, så er det vakre.

De store isoporkassene blir fort snuskete å se på, og det er ikke noe pent i et ellers flott drivhus. Det var derfor vi i sin tid utviklet noen flotte og enkle kapillærkasseskjulere som kan skjule de stygge isoporkassene. Kapillærkasseskjulerne våre er laget av galvanisert jern. De er svært holdbare, lette å rengjøre fra år til år og de tåler vind og vær.

Våre flotte skjulere er tilpasset størrelsene til de mest populære kapillærkassene på markedet, Pindstrup Maxikap og Pindstrup Djursland. Du kan også få skjulerne med bunn og hjul, slik at du kan flytte dem rundt som du vil. Spesielt hvis du har terrasse eller balkong, er det praktisk å kunne flytte rundt på kassene. Hvis kapillærkassene skal stå på en treterrasse, vil hjulene også heve kassen over bakken slik at vann kan renne bort og ikke samle seg og skade underlaget.

Kapillærkasseskjulerne er veldig enkle og raske å montere. Sidene festes med et klikk, helt uten bruk av verktøy. Eventuelle hjul monteres med en liten skiftenøkkel som følger med.