Gi ha en tjuvstart med blomsterkasser

Det kan være vanskelig å forestille seg, når hagen er dekket med snø, men våren rett rundt hjørnet, og blomsterkasser du kan gi din urter til en tidlig vekstsesongen.

[Caption id=”attachment_7966″innrette=”alignnone”width=”980″] Mobile plantekasser i hagen foran på en vinter i Nord-Jylland snøen lyser opp i hagen på en vinterdag, men før lenge, vårsola skinner og varmer jord i blomsterkasser opp. [/caption ]

blomsterkasser i vinterklær

Selv om det kan våren til å virke langt unna, er det ikke så ille med lite snø i hagen. Det skinner på en mørk vinterdag, og et teppe av snø beskytter plantene mot frost. I potter, kan blomsterkasser og plante containere planterøttene utsatt for vinterfrost. Et isolerende lag av sne kan være fordelaktig. Er det så mye snø for å beskytte mot kulde, kan man dekke sine plante containere og potter med litt granbar eller lignende. Klipp for eksempel grener av din brukte juletre etter jul og bruke dem.

False starten av våren urter

Mens jord i potter og blomsterkasser avkjølt litt raskere ned i vinter, er det igjen for raskt varmet opp i løpet av våren. Solens stråler er ikke eksklusivt til bakkenivå, men også krukke eller blomsterkassers sider. Den tidlige oppvarmet jord gir plantene et forsprang, og du en sjanse til å høste av våren grønne urter like før nabo … vekster som persille og reddiker kan lykkes i å dyrke selv tidlig på våren. Lammet salat er som navnet antyder også en av de tidlige avlinger. Så din lam salat i september-oktober, og du kan lage din egen hjemmedyrket salat med friske grønne blader i mars.

[Caption id=”attachment_7964″innrette=”alignnone”width=”980″] Plant bokser gir de grønne spirer, for eksempel lam salat og spinat i en tidlig vår, slik at du kan høste din grønne urter litt tidligere. width= Små spirer av lam salat og spinat klar til å gå når våren kommer. Vi sådde i september og satse på en tidlig høst når vinteren mister grep. Dette bildet ble tatt på det nye året, før snøen legger et beskyttende teppe over spirene. [/Bildetekst]

Haven samtale – det er bare i ferd med å komme i gang før nabo du til punsj;)