Fraas våren

Det virker som våren kommer tidlig i år. Selv om det fortsatt er en fare for lett frost, har temperaturen steget over 5 grader i løpet av dagen, og utenfor naturen er virkelig tatt våren humør. Fuglene kvitrer høyt, og overalt kikket vinteren Aconitum, Snøklokker fremover og spirer av våren spratt ut av bakken.

For hageelskere kløe i fingrene for å komme seg ut og starte – og det kan bare gå sakte etablere nye plantekasseer, plante stauder og friske opp kjøkkenhagen!
Men vi er bare i mars, og kan risikere å vinter tilbake med frost og snø, så det er viktig å ta det med ro litt og hoppe pistolen med fargerike bud om våren som tåler kulde.

Spring planter er helt ideelt å bruke i hagen akkurat nå. Barnehager og blomsterbutikker fulle av stemorsblomster, primroses, tarzetter, hyasinter, slangens hode fritillary og mer. Disse plantene er”kodet”for å tåle vintervær og tåler forholdsvis lave temperaturer – det skal være frost, kan de enten bli brakt inn i skjellet taket eller dekket med gran, ark eller non-wovens.

Kjøper store mengder våren planter og sette dem i krukker, potter eller en mobil plantekasse nær så balkong og døra, betraktningsavstand fra vinduene. Anlegg for eksempel. tre potter eller mobilblomsterkasser med stemorsblomster planter i forskjellige farger – det ser super vakker og frodig ut. Du kan også bruke milde dager for å etablere helt nye (høy) ber om at utgangspunktet fylt med oppsvulmede planter. Senere i sesongen du plante plantekasseer med stauder og stedesegrønt, så det er blomster nytelse året.

Så Fraas på våren og fylle glassene, blomsterbed og plantekasser med blomster og løk – det forkorter vinteren og hagesesongen beveger seg fortere nærmere!