Fra snø til de fargerike blomster i buketter

Mens snøen har lagt seg over det meste av landet og chill-faktor er ned ca 15-20 grader under null, kan det være vanskelig å forestille seg at vi er et par måneder for å sitte ute og nyte de (forhåpentligvis mange) varme sommerdager.

For mange betyr sommer fargerike blomster i potter og plantekasseer. Enten i form av stauder som kommer tilbake år etter år – eller sommerblomster kjøpt hjem i kasser og plantet så snart været innbyr til det.

Det kan være kostbart å kjøpe sommerblomster – og svært få av dem egnet til å bli satt i en vase. Drømmer du om en virkelig gammeldags skjæring hage, hvor blomstene er tett med lange stilker og venter på å bli brukt i buketter – nå er det på tide å slå til.

Barnehager og frø selskaper overflod nemlig med et virkelig bredt utvalg av deilige (blomst) frø. Gjerne det er fortsatt for tidlig å så, men for tiden er det fritt valg på alle frø hyller. Velg flere forskjellige typer frø, slik at du kan plukke blomster på humøret til dine vaser. Mange bedrifter har også poser med blandede frø i forskjellige farger og høyder – slik at du kan klare seg med færre poser. Gå for blomsterbukett egnet som sådan. frøkenhat, Sweet Pea, ringblomst, marmelukærme og ryllik.

De fleste av blomster kuber trives best på et solrikt sted i hagen. Ved hjelp av en eksisterende plantekasse – eller bygge en ny Land Høybed der frø og blomster beriket av den ekstra varmen som akkumuleres i jord. Sengen har ikke det mest fremtredende plass i hagen, siden det er en”nyttebed”.

Og deretter nyte hele sommeren til skjønnhet trives i dine vaser!