Februar i hagen

[Caption id=”attachment_526″innrette=”alignleft”width=”100″tekst=”Hage kalender”] hage kalender februar [/caption]

Februar er småting i hagen ligner på mange måter januar – ikke minst siden januar omgjort fra en uvanlig vinterlig side, og de fleste tidlige tegn på våren er fremdeles vente på seg:


  • Gjør rent i hagen huset, spesielt rundt vin, som i fjor ble rammet av mugg og derfor måtte kuttes ned tidlig. For å forhindre et nytt angrep i år, er det viktig å få gjort godt rent rundt pinnen, og muligens. forhindre svovel .
  • Bestill blomsterkasser til nye jordbærkasser langs vestsiden av huset ha . Det bør igjen være rusten versjon av Land blomsterkassers plantekasser metall.
  • Skjær et par grener av forsythia og kirsebær fremdrift av blomster grener i krukker i stua hjemme. Kanskje jeg har også en gren av naboens magnolia – de er så fint! Grenene må settes i vann og ville dusjet to ganger om dagen med lunkent vann for å stimulere spredning. Noen dagers opphold på et kjølig, mørkt rom kan være en god skysstasjon mellom de kalde hav og varmt rom, men dette har jeg ikke, så jeg får bare håpe det går uansett.

  • Plukke første Erantis og Snøklokker med zoom. Dekorere slik i et lite glass eller eggeglass på spisebordet. De er ikke kommet ennå i år, men forhåpentligvis kommer de i løpet av februar …
  • Sett fuglefrø ut for små fugler i hagen. Med så hardt en vinter fuglene trenger litt hjelp til å lykkes, og mens det er hyggelig å sitte i og se ut når de hacke bort på frøene. Fuglene i bakgården har vært ofte i det siste, og selv om jeg gode grunner til ikke overse den koloniale hagen fra stuevinduet hjemme, fuglene i kolonien hagen har også noe å spise!

  • Forspire frø for å plante i hagen og drivhuset i løpet av våren. Kunne ikke få såing og priklejord planlagt tjuvstart i januar, men det er også bare her i februar at lyset er i ferd med å være sterk nok til å sette spirende alvor. Tomat og chili er et must. Jeg vil også prøve å kapersfrø år. Og salat og reddiker kan pre-spire nå og satt ut for tidlig dyrking i drivhus senere.

  • Plant fig grener ut i krukker .

  • Sett mange plat …

aconite