Er januar en hage måned?

Ja, dette er det, selv om det ikke er på sommer begrunnelse!

For de fleste ivrige gartnere er tiden like etter nyttår fylt med lengsel og forventning til den nye hagen sesongens hengende kommer. Og det er nok av hagerelaterte ting du kan gjøre i januar.

Først av alt, er det på tide å skru opp hagen drømmer og planlegging. Er det noen nye prosjekter som skal realiseres i hagen i 2014? Kanskje en grønnsak eller en ny vakker avgrensning av terrassen til den andre har? Må bestilles nye frø og planter, blomsterkasser eller krukker, og det er utendørs oppgaver som er mulig – til tross for snø og kulde?

Nettverket er uvurderlig når du trenger å fortsette med hageprosjekter. Her vil du finne frø kataloger og barnehager, forslag til måned hagen husarbeid, samt interaktive hage planer som kan brukes hvis du ønsker å designe mindre eller større endringer i hagen. Også å ha bladene og-bøker inneholder tusenvis av inspirerende bilder og historier om personlige og varierte hager som helt eller delvis overført til den innenlandske, grøntanlegg.

I januar kan du også bruke tid til å få ryddet opp og ut av skur, drivhus og hageredskaper. Gammel, kuttet blomsterpotter, taggete kurve og andre skadet må ha ting ut – og hagen redskaper kan slipes og oljes, slik at de er klare til å bryte bakken. Gamle frø poser som skal gjennomgås – frøene flere år med utløp, kan de ikke lenger germinable. Men ikke la deg avskrekke at frøet skal ha blitt brukt i fjor, de fleste frø har rikelig kraft i seg selv – selv etter utløp.

Derfor kan man trygt kalle i januar for en hage måned – selv om det meste av arbeidet foregår innendørs i varmen med en kopp kaffe i hånden!