En plantekasse med flerårig spiselige planter på terrassen

I dette innlegget, vi besøkte en av de mange dansker som har en blomsterkasser fra Tyskland. Vi besøker Kirstine Hagen Thomasen som er en bibliotekar og blogger. Kirstine bor i Buddinge med kjæresten hans og deres barn. Det er der Matrikkelen de har sin opphøyde bed.

Kirstine har valgt en klassisk plantekasse i rust, fordi hun elsker den rustikke utseendet på de rustne sidene gir. Modellen er ekstra lang plantekasse du kan se her . blomsterkasser står på terrassen, som en konklusjon og et hinder for sin lille gutten Axel faller over kanten av den hevet terrasse.


Spiselige staudene veien fremover

På Kirstine var det viktig at plantene i blomsterkasser er spiselige. Når Kirstine har også en tildeling, vil hun ikke at blomsterkasser skal kreve for mye å holde. Kirstine har derfor valgt flerårige spiselige planter som salvie, rosmarin, lavendel, indisk mynte, Sand sennep, oregano, timian, Winter Sar, flerårig grønnkål og flere av løk. Hun vil til plantekasses bør ta vare på seg selv og gi henne urter hele året.

Kirstine slår seg ikke ut plantene her for høsten og vinteren som fører til at plantekasseen lov til å se ut som det nå gjør. Salvie, timian og vintersar er fortsatt fin og grønn i plantekasseen og gir liv i hagen.

For den travle gartner som har en krevende jobb, eller som har små barn (eller kanskje begge), er det en fin måte å ha plantekasseer på. Bedene kan i en stor del av året ta vare på seg selv, de krever lite vann og litt gjødsel og litt luking før plantene har spredt godt. Flerårige grønnsaker og urter er også noen av de mest tilfredsstillende å ha i hagen, fordi du kan høste mest mulig ut av året uten å ha gjort en god del for det.

Vil du vise dine blomsterkasser og fortelle litt om hva du har plantet i dem og hvorfor, kan du skrive en mail til lotte@landhage.no.

& Nbsp;

& Nbsp;