Dahlia glede

[Caption id=”attachment_234″innrette=”alignleft”width=”100″] prosjekter har de hage prosjekter [/caption]

Jeg vet det godt: man skal ikke skryte. Men jeg kan ikke hjelpe, men i det minste bare for å vise min vakre Dahlia (georginer) fremover.

De er så forskjellige! Og så fotogen! Selv uudsprungne knopper har en skulpturell skjønnhet i seg selv. Når jeg først kom i gang med å kutte bildene sammen, var det plutselig for mange for en enkelt frise. Jeg måtte gjøre to, bare med dahlia!

Hevet plantekasse med Dahlia

Det kan godt være at det er litt upraktisk å grave knollene opp hver høst; holde oversikt over hvilke høyder, farger og former gjemmer seg bak knollene; og plante dem ut igjen på våren. I år spirte jeg selv mest innendørs planting. Men Dahlia er verdt all innsatsen! Nå har de blomstret uavbrutt og plysj i over to måneder, og vil fortsette opp til den første frosten setter inn, og det er på tide å grave opp knollene igjen.

Det beste er at knollene sette side knoller, som kan separeres, slik at jeg kan plante enda flere dahlia ut neste år – og handel med naboer og som ønsker, deretter farge haget blir enda mer variert og fantastisk.

Jeg elsker georginer!

Hevet plantekasse med Dahlia

Forresten er det en liten quiz bygget for skarp-eyed observatør: Hvor mange snegler er i bildene?