Cactus fig eller …

Om vinteren fikk jeg noen stikkende greiner som er gitt til oss. I all hast, stakk jeg dem ned i et par potter med kaktus i vinduskarmen i stuen. De begynte straks å sette gode grønne knopper, men før røttene skal få et godt tak i kaktus potter, jeg hadde bedre få dem flyttet til sine egne krukker. Den andre natten jeg endelig fikk tid.

For hensikten hadde jeg kjøpt en pose med vanlig plantejord som er godt gjødslet på forhånd. Når plantene forhåpentligvis virkelig begynner å ta, de trenger mer gjødsel. Jeg er blitt fortalt at du kan få spesialgjødsel blander for fikentrær. Jeg må undersøke videre … Vel vann må selvfølgelig også, men ikke så mye at grenene råtne i stedet for å spire.

Senere denne våren stikkende greiner flyttet inn i drivhuset, og siden jeg håper å få dem til å trives ute på en varm plass i hagen. Jeg har plantet grener i to krukker slik at jeg kan sette dem på forskjellige steder og holde et øye med hvor de vokser best.

Min tenner kjører allerede i vannet ved tanken på å kunne plukke egne fiken i hagen. Og fikenblader kan ikke bare brukes til å skjule ting, de er også veldig vakker i seg selv som dekorasjon. Men men men … nå du bør ikke selge kyllinger før de er klekket. Jeg holder fingrene krysset at stikkende greiner vil rot i mine krukker!

fig trær