Blomsterkasser på takterrassen

En takterrasse er, som ordet sier, en terrasse som ligger på taket av et hus. I alle danske byer det er hus med flate tak eller som del av et hus med helling på taket. I København er det nesten en halv million kvadratmeter, gjemmer seg på hustak ta. Mange steder i Danmark er både private og kommunale ved å hoppe på den grønne tagbølge. Til tross for krisen i byggebransjen byggefirmaer god etterspørsel. Brakt grønne tak i Skagen, Aalborg, Århus, Fredericia og flere steder i København og Nord-Sjælland. For eksempel, gitt Riksarkivet i København snart grønt tak, og det kom en stor takterrasse på toppen av et parkeringshus i Holbaek-Harbor.

Fordel av et tak skal løftes fra bakken og solen i mange timer av dagen. Videre er det fri utsikt til byens tårn og takstein. Ulempen med et tak kan være at det er en liten ubeskyttet og kan være mindre behagelig å være på når det er mye vind. Blomsterkasser i forskjellige høyder, størrelser av former er en god måte å gjøre balkongen eller taket grønt.

To andre betydelige fordeler av grønne tak:

Den ene – og det er svært betimelig nå – er at grønne tak bidrar til å avlaste avløpsnettet og dermed hindrer flom. En grønn tak kan samle opp til 50 prosent av det regnvann som faller på taket. Regnvann som ikke vil bli samlet inn, tar det lengre tid å løpe ned i avløpet når den først filtreres gjennom planterøttene mm. Studier viser at et grønt tak kan forsinke regnvann med ni minutter, og selv om det ikke høres mye ut, er det på tide nok for kloakken ikke blir overbelastet.

Den andre fordelen er at grønne tak bidrar til å senke temperaturen. Den avkjølende effekt i motsetning til en svart tak, som trekker mye varme. Det gjør bygningen mindre varme og redusere behovet for air condition, og om vinteren isolerer det grønne taket huset. Dermed slipper ut mindre CO2.

Her er en plantekasse av jern med rustfritt overflate benyttes som en frontrute på takterasen. Legg merke til bunnplaten, som er hevet litt over terrassen ved hjelp av små knopper, noe som resulterer i god ventilasjon under blomsterkasser, treverk og beskyttes mot misfarging.

En takterrasse kan være hele eiendommen hjerter. Det er at vi lever våre liv i sommer og kose oss med naboer, venner og gjester. Det er plass til hagemøbler, grill og masse blomster. En takhage uten grønne planter er en umulighet. Det bør være urter og grønnsaker i blomsterkasser og potter for å gi din middag eller lunsj med ferske ingredienser. Tenk å kunne gå opp trappen eller ute på terrassen og få frisk timian, salat eller fersk gravd poteter.

Mange selskaper har begynt å sette ubrukte takterrasser der ansatte kan nyte lunsj om sommeren. Grønne planter i blomsterkasser gi både skygge og noe pen å se på.