blomsterkasser i grønnsakshagen

En kunde har nettopp sendt meg et bilde av hans grønnsakshage. Hva frodig og ryddig bruk hagen ser ut. Kona i huset, som var ansvarlig for den kreative utformingen av kjøkkenhagen.

Hun antydet at hun hadde funnet riktig hjørne av hagen til sine kulinariske urter. Ikke langt unna kjøkkenet, så det var lett og rask å plukke opp ferske grønnsaker til lunsj eller middag. Selv når det regner og blåser det tar bare et øyeblikk å grave en gryte full av poteter opp.

Byggingen av den nye grønnsakshage startet av familien fjernet gress og jord fra området. Torv fikk ligge i et hjørne av gresset visnet, og landet ble brukt på bunnen av blomsterkasser. Det ble oppnådd 2 store poser med matjord til å fylle opp med blomsterkasser. I overgangene mellom blomsterkasser ble plassert Fibertex og deretter et lag på 10 cm stenstøv. Dette ble brakt overskuelig kjøkken med et minimum av vedlikehold.

Lady har bygget en symmetrisk grønnsakshage med drivhus i sentrum. Foran drivhuset en 60 x 360 cm. plantekasse. Foran denne en plantekasse på 60 x 240 cm. flankert av to blomsterkasser på 120 x 240 cm. Ekstremt i begge ender 6 er plassert blomsterkasser på 120 x 240 cm. I alt 12 blomsterkasser gi familien med ferske grønnsaker i våren, sommeren og godt utover høsten.

En plantekasse av poteter, en med porer, en salat, løk ett med, og så videre. Fordelen med blomsterkasser er at bakken er varmere enn den omgivende jord. Dette gjør at du kan starte tidligere og planter vokser raskere. Videre kan man så plantene tettere sammen når jorden er porøse i en plantekasse uten sammentrampede gangveier mellom rekkene.

Store langstrakte blomsterkasser er vårt mest populære produkt. De kan lages i den lengden som passer inn i hagen. Fire, seks eller åtte meter lang blomsterkasser er ikke noe problem! De kan settes opp i 20 minutter uten verktøy.