Beskjæring er også en vinterjob

Vintersesongen er en god tid for å beskjære trær og busker på. For akkurat nå står de utenfor løvverk, noe som gjør det lett å se hvordan vekstformer – og dermed lettere å få dem beskjæres på riktig måte.

Det er fordeler og ulemper ved både sommer og vinter beskjæring. Beskjæres (frukt) trær i den tiden, danner de vann skudd – det vil si vertikal ut. Disse skuddene kan enkelt fjerne senere i år, så det er ikke det store problemet. I mellomtiden, vinter beskjæring også den fordelen at du ikke har mye verftet avfall i form av blader.

På en sommer beskjæring, får du mindre vann skudd – men i sommer: et tre med blader, og det kan være vanskelig å få klippet krone i god form, slik at resultatet ser naturlig. I sin tur, helbreder såret flater raskere i sommer.

Trimming Time En punk er en smakssak, men siden det er så mange oppgaver i hagen akkurat nå – og arbeidet er enklere med ingen blader på trærne – kan du vurdere om du trenger noen helger å trimme hage.

Det er ganske mange trær som kan beskjæres nå. Foruten store trær som bøk, ask og eik, kan du også arbeide med eple, pære og epletrær paradis i vinter. Det er noen trær som du bør unngå akkurat nå – den såkalte mykere. De suger saft i løpet av våren – og bør beskjæres om høsten, hvis de skal all beskjæring området og ikke stå og dryppe. det inkluderer bjørk og lønn.

Beskjære trær så skånsomt som mulig med en skarp sag eller lopper – og ta ett eneste tynne grener og kvister. Dersom større grener som skal fjernes, skjæres den vertikale av veien inn i kolonnen, overgangen til grenen kragen – ring som passer rundt grenen kilde.

I tillegg til trær kan også blomstrende busker som. Forsythia og Queen busk beskjæres her i vinter. Her kutte deg den eldste skyter helt ned til bakken så ny, frisk kan komme til. Klatring Hydrangea må ikke berøre, siden det er en blødning.

I stedet for å kaste kuttet grener ut, kan du ta (noen av) dem innendørs. Her er de opererte i blomst og nytes i stuen.

Så føler våren er ikke fullt så langt unna!