Bærdrømme

[Caption id=”attachment_234″innrette=”alignleft”width=”100″tekst=”hage prosjekter”] [/caption]

Slitasje er etter min mening en av de fineste man kan ha i hagen. Så jeg har nok av bærdrømme for tildeling. Jeg innrømmer at jeg måtte fjerne en del av de ville brombær- og bringebær vinstokker å gjøre plass til andre vekster, men noen har fått lov til å stå. Og det første, jeg selv plantet i koloni hagen, var jordbær borekaks. Borekaks ble plantet i en plantekasse, så plantene er lett å komme til fra begge sider, og nye stiklinger fra å spre seg vilt i alle retninger. Fine røde bær, det var i sommer.

Jordbær borekaks jeg fikk fra min far, som år etter år har tatt nye stiklinger av jordbærplanter, som i sin tur var stiklinger av plantene var stiklinger av andre planter, etc .. – hele veien tilbake til jordbærplanter i min bestemors hage. Hagen var min bestemors stolthet, og hun var i evig rivalisering med sin bror for å ha de beste jordbærene. En del av jordbærene var åpenbart spises fersk, men mange endte opp i jordbær grøt og jordbær kaker som var en vanlig funksjon, da min bestemor invitert til middag. Variasjonen ble valgt da – den klassiske syltebær Senga Sengana. De er relativt små, og utbyttet er ikke så stor, men de har en vakker, dyp rød farge og mye smak!

En liten plantekasse med jordbær i koloni hage rader men jeg har bestemt. Jeg har tenkt derfor å sette en ny serie av plantekasser langs vestsiden av huset tildeling våren. Denne gangen Senga Sengana planter supplert med en moderne, nederlandsk svart, polka. Det gir mange og større bær som er både dekorativt og svært velsmakende. Havenyt.dk har et fint innlegg om jordbær varianter og triks for dyrking. Se her betaler.

Jeg har også planer om å plante rips og stikkelsbær busker om våren for å holde solbær, bringebær og bjørnebær med selskap – mmm!

bærdrømme

Men akk, det ligger en lang plantetid og enda lenger, til de modne bær kan nytes ferske plukket. Heldigvis noen bærdrømme også handlet ut midt på vinteren. Tindved er passordet … Les mer her betaler.