April i hagen

[Caption id=”attachment_1244″innrette=”alignleft”width=”100″tekst=”Hage kalender”] < img class="full-size image-WP-1244"style="border: 0PT none;"title="April-the-hage"src="https://www.landhage.no/media/April-i-hagen1.png"alt="april i det Hage"width="100"height="100"/> [/caption]

Endelig er det vår! Mens Hagen har vært frosset i vinterkulda, har jeg vært opptatt med alt annet, men nå lukten av forårslun matjord igjen tatt makt over meg, og jeg er fullt engasjert i alle typer hageplanlegging – ikke minst med såing og spiring .


  • Den første oppgaven i hagen her i april er opprydding. Vi er sakte går, men det er mye å rydde opp. Dessverre er det ikke bare om døde planterester, men også store hauger med jord og sand fra å grave i høst, hvor vi hadde lagt nye avløpsrør i bakken. Det er bare å ta tak med spade og trillebår. En del av landet bør vi spare når vi planlegger å ta noen store plantekasser til kjøkkenhage enten denne eller neste sommer – men det gjør selvsagt ikke være i store hauger i midten av terrassen …
  • En annen oppgave vil være å bygge vår egen lille midlertidige drivhus av plastfolie til noen av de mange fine små chili og tomatplanter jeg har spiret i vinduskarmen. Retten drivhus, er vi ikke klar før neste sesong, så det bør tas i midlertidig stund. Vi forventer også å sette noen av plantene i det åpne, og noen sauer kan få lov til å bo inne i vinduskarmen.

  • Ugresset må også tas opp. Det handler om å komme i gang tidlig, før røttene får for godt tak i bakken. Selv sofaen gress og løvetann kan faktisk få på denne tiden, så jeg må få ut på kne. Det Skyve darn ugress opp mellom flisene og jeg prøvde i fjor å bli kvitt det – bare på den ene siden av huset – men måtte gi opp til slutt da vi var opptatt med å bygge på innsiden. I år er jeg fortsatt opptatt med alt, men ambisjonene jeg burde få lov til å ha uansett. Hvis jeg kommer tidlig i prosessen, jeg har en sjanse!

  • Når det gjelder den virkelige moroa: såing. Jeg har allerede satt noen små plantekasser opp og sådd spinat og bønner. Å, jeg gleder meg til å kunne sette tennene i den friske, skarpe spinat! Plant bokser, satte jeg på det varmeste stedet i gårdsplassen, så jeg tror det er en god sjanse tidlig høst … Den første rødbeter, jeg snart så, og da har jeg satt poteter å spire snart. Sent i måneden, kan jeg sette dem og sette løk. Kjøkkenhagen er i år lov til å spre seg på gårdsplassen i sør, når vi har store planer om å sette stykket på vest helt på. Det ville være en skam å ha sådd og plantet løs for å så måtte grave den opp igjen.

  • Like utenfor vinduet er sprengning knopper på forsytiaen. Svigermor sier at roser skal beskjæres når forsytiaen blomstrer, så det kan ikke vare lenge. Så langt er det ikke mange planter i hagen utenfor forsythia og roser, som må ha vært våre forgjengere favoritter. Med andre ord, det er ikke til å overse når det er på tide å beskjære rosene, og det vil rocke ikke helt liten oppgave å overse å få det gjort. Jeg har aldri prøvd å beskjære roser før når jeg pleide å være de fleste av busk roser krever ikke fullt så mye beskjæring, men med mange fine roser i hagen, jeg bedre blir det undervist. Jeg har begynt å ha bøker og blogger.

  • Mot slutten av måneden jeg kommer til å følge spent med hvordan knoppene på den nye bøk sikring ut på fortauet foran verftet utvikler seg. Vi endelig fikk det plantet i november – nesten i siste minutt før frosten satt inn og gjort bakken umulig å jobbe med. Jeg elsker de nylig spiret bøk blader og krysser bare fingrene for at alle plantene har overlevd transplantasjon og vinteren frost.

  • Bak bøk hekk i forgården er en usedvanlig stor og magnolia. Det blomstret nettopp da vi overtok huset i begynnelsen av mai i fjor, men med litt flaks det går av i slutten av denne måneden. I forbindelse med vår graving i høst hadde vi gravd en fryktelig overgrodd hagtorn hekk og en gigantisk thuja opp som var drukning de fattige magnolia, så dette året vil forhåpentligvis særlig treffende. Vi har planer om å plante med vakre blomstrende busker i hagen foran – i et moderat størrelse ikke drukne magnoliaen – men i første omgang vil vi fjerne en gammel flislegging, bulldoze og så litt gress, for vi har plantet planlagt riktig <./li>

Ja, det er nok av planer og altfor lite tid – men mange nydelig vårvær timer i hagen fremover!

crocus