5 gode tips til sensommer

Det var sent på sommeren, og for mange er det først og fremst innhøsting. Men som det tynner ut blant de avlinger i grønnsakshagen, kan det være lurt å så og plante nye avlinger som forlenger hagesesongen i begge ender. Noen planter kan for innhøsting allerede i høst, mens andre kan overvintre og gi en deilig fersk mat til spisebord når du trenger det mest – tidlig på våren.

Se hvordan frø sådd så sent som i september kan bli prime skarpe blader i salatbollen i mars. Og lese om fem gode avlinger du kan vokse på sensommeren …

Spinat

Spinat er lett å vokse, men vokser best på våren og sent på sommeren, mens sommeren er vanligvis varm og tørr. Spinat vokser raskt og kan høstes om 8 uker etter såing. Du kan med andre ord, i august og innhøsting i oktober. Er du venter i stedet til midten av september til dette, kan du høste mye spinat i mars. Så en varm og beskyttet sted, mobile plantekasser, til drivhuset for å overvintre dekket. En relativt mild vinter er det ikke noe problem å la plantene ut – som videoen over viser!

The New Zealand spinat stadig forhåpentligvis ikke mer larver intervensjon voksende

Spinat ble observert i 2 til 3 cm dyp, med en avstand mellom plantene på ca. 10 cm og en rad avstand av ca. 30 cm. I blomsterkasser der du ikke gå på bakken mellom radene, kan du betale for en kortere avstand mellom radene eller en hvilken som helst bredså. Ansikts planter for nær deretter fjerne det overskytende plantene og bruke dem i salat bolle.

Vårsalat

Vårsalat danner små skarpe grønne bladrosetter, som er formidabel i en salat. Den ble sett i august, vokser stille over vinteren og høstet fra februar til april, avhengig av værforholdene. Deretter selve enkleste å la vårsalaten sett frø og deretter seg selv. Det vil da spire i løpet av august og september, når forholdene er optimale. På den tiden, det er nok av steder i grønnsakshagen og bærbusker, hvor den kan få lov til å stå. Husk at snittblomster av det samme hvis du ikke vil at plantene til å være selv frø.

Lam er klar for høsting tidlig på våren

På den innledende såing av frø sådd 1 cm dype riller. De kan også bli kringkastet sådd og dekket med noen få mm jord før jorden som skal brettes enkelt. Thin plantene ut hvis du ønsker flotte blad rosetter.

Rucola

Ruccola er utrolig lett å vokse og flott for både salater og pesto med hans bitre nøtteaktig smak. Sår du et friskt lag i august, kan du høste deilige skarpe blader før den første frosten. Frøene spirer raskt, slik at du kan starte høsting allerede etter ca 3 uker. Høsten går rakett vanligvis ikke i blomst, men trenger endelig fri for blader, slik at plantene blir stimulert til å sette nye blader i stedet for å gå i blomst. Som mais salat er rakett rask til selv-frø, sørg for å fjerne blomstene, hvis du ikke vil at rakett samme sted neste år.

Rucolafrø er liten og er derfor lettere å bredså. Så ikke for nær, og tynn om nødvendig. etter spiring å få vakre planter. Dekk med noen få mm jord og klappe jorda litt over frøene.

Neper

Den nepe er en skarp og deilig rotfrukt i kål familien. Det kan spises rå i tynne skiver, for eksempel i en salat, og for eksempel fremstilles, sammen med andre rotfrukter i ovnen. Neper ønsker å ha det fuktig og kjølig. Sow i april, som det står på frøet pakke, de er lett tørr i konsistensen og veldig sterk i smak. Sår på plass i slutten av sommeren, de er milde, skarp og delikat. Spesielle varianter som Tokyo Cross and White Milan er egnet for sensommeren vokser som de utvikler raskt og kan høstes etter ca en måned. Høsting når de er 4-10 cm i diameter. De er allersprødest og mest mild, mens de er relativt små. De raskt miste skarpheten etter høsting, la dem stå på felt og høste kontinuerlig til frost. Hvis du dekker med grener eller lignende kan overleve inntil hard frost.

Neper bare trakk seg ut av bakken

Neper høstes ung og kan stå ganske nær, enten i en rad eller vidt fordelt i en stor planter . Så som i flere etapper, så de er ikke alle spise samtidig. Dekk med fleece eller myggnetting, for å unngå kållarver.

Hvitløk

Hvitløk har blitt en uunnværlig ingrediens i moderne dansk kjøkken, og de er utrolig lett å vokse selv om bare å komme i gang til rett tid. Hvitløk must for ethvert sett i høst – som i oktober, men du kan lykkes i å sette dem så tidlig som i begynnelsen av september, og hele veien inn i november. Du kan kjøpe spesielle sett, men du kan også bare bruke hvitløk fra supermarkedet.

hvitløk spire i hagen

Hvitløksfedden er delt inn som tilsettes med spissen vendt oppover 5-7 cm i dybde, slik at det er ca. 4 cm jord over pæren. Tilsett nellik med 10-12 cm avstand. Enten i rader på ca 25 cm avstand eller vidt fordelt i en planteskole-boksen. Dekk mulig. lett med grener eller lignende. som beskyttelse mot hard frost.