10 kan ha prosjekter til påskeferien

Påskeferien er det perfekte tidspunktet å skyte våren og hagesesongen startet. Selv om været ikke har så langt gitt gode lovninger våren, så vi krysser fingrene for at påsken bringer sol og milde temperaturer for Danmark. Her er 10 hageprosjekter du kan sosialisere med påskeferien.

1ste Rydde opp i hagen

Påskeferien er ideelle for å få gjort hagen til våren. Du kan sakte begynne å klekke de første skjøre ugress. Du kan begynne å kutte stauder ned og fjerne visne planter. Men vær oppmerksom på at enkelte planter som hortensia og roser ikke bør beskjæres om våren. Gjennom høsten og vinteren, blader, kvister og fallende grener spredt i hagen, er nå en fin tid for å fjerne dem fra å be og fra plenen for ikke å forstyrre gressklipperen.


2nd Så tomater

Hvis du ikke allerede har plantet tomater, så kan du lett nå det ennå. Å så tomater er et koselig inne prosjekt for kalde dager, vi sannsynligvis få litt i påsken. Hvis du har holdt påske brunsj med egg på menyen, kan du dra så dine tomater i halvert egg skjell eller skall fra kokte egg. På denne måten kan komposter så-potter som legger kalsium til plantene. Tomatene bør bli sådd i små potter, vannes og laget varm før de spirer. Deretter tomatene stå så lyst som mulig på en plass som man ikke er mye varmere enn 18 grader. Tomatene kan flyttes i et drivhus i begynnelsen av mai, eller satt ut i det fri i juni.


Hvis du legger granbar og annet vinterpresenning ut i hagen plantekasseer for å beskytte mot frost, kan du sakte begynne å fjerne den nå. Vær imidlertid oppmerksom på om du har noen veldig frost-følsomme planter. Frosten er ikke helt over ennå.

& Nbsp;

fjerde Tømme kompost bin

Hvis du har suksess med kompostering kjøkken og hageavfall, da har du sikkert en kompost bin fylt med deilig kompost nå. Påsken er en ideell tid å tømme beholderen av reagerte kompost og hageavfall ny få fylt inn. Hvis du ikke egentlig tror du lykkes med kompost, så se om du kan få tak i noen av kylling gjødsel eller hestemøkk som du kan legge kompost bin, så er det fort tiden i en god kompostering. Hvis du har en lukket beholder kan også være nødvendig å vanne den en gang i blant for å ha avfallet ikke bare tørke ut i stedet for kompostering. Du kan også kjøpe kompost ormer online og noen ganger på resirkulering, satte de i gang en rask kompostering.


5. Fyll tilleggsjord

Nå som du har tømt kompostbingen, så du kan like godt kjøre kompost inn i blomsterkasser, hagen eller flerårig plantekasseer. Komposten gjør god gjerrig på bakken og gjør jorden fra å bli utmattet av som dyrkes. Hvis du ikke gjør kompost, kan du få det gratis på mange gjenvinningssentre rundt om i landet. I blomsterkasser kan slipes kollaps gradvis, så det er en god idé å fylle litt ekstra jord eller kompost hver vår.

& Nbsp;

6th Sett blomsterkasser opp

Påskeferien er også en god tid til å sette blomsterkasser opp slik at de er klare for jorda er varm nok til å starte såing i. En av fordelene med blomsterkasser, er at de forlenger sesongen, som jord i dem varmes opp raskere. Så hvis du ønsker en tidlig start i hagen slik at du kan bruke påsken til å dekorere hagen med vakre og praktiske blomsterkasser. Hvis du ikke bygge din blomsterkasser, må du også være klar over at det kan være noen ledetid på blomsterkasser og jord, slik at du kan bestille allerede, slik at du har det du trenger når påskeferien begynner.


7. Forspire poteter

Poteter er en uunnværlig del av kjøkkenhagen. De er enkle å vokse, noe som gir en høy avkastning, og så er det trolig få ting som slår smaken av nylig gravde poteter på en tidlig sommerdag. Hvis du vil ha tidlig poteter, det er så lurt å forspire dem. Du gjør dette ved å ta potetene og legg dem i en skuff av en art i et lyst, kjølig rom. Snart starter små grønne spirer kommer opp. Sunn potetspirer skal være grønn og sterk, ikke tynn og lett. Hvis spirer er tynn og lett, så du bør gjøre potetene et sted hvor de får mer lys og mindre varme. Bildet nedenfor viser en lilla variasjon, derfor spiren også lilla.

spire

& Nbsp;

8. Gjør borekaks

Hvis du har potteplanter som duft eller geranier geranier, som har råd til å stå utenfor i sommer, kan du nå gjøre borekaks. Skjær en gren og sette det i det dannede vann røtter. Deretter kan du plante den i en gryte for seg selv.

& Nbsp;

9.Gør drivhus klar

Hvis du er en av dem som har ikke bare blitt kvitt plantene i høst, er det på tide å bli tømt og ryddet drivhuset nå. Det er viktig å vaske drivhuset på innsiden, slik at eventuelle muggsporer eller annet fra i fjor ikke infisere nye planter i år. Hvis du har kapilærkasser må poser endret. Det er også nå vokser Posene er alltid på tilbudet, slik at du kan dra nytte av å kjøpe dem nå og gjør drivhuset helt klar for planter. Det tar deg å glede oss over i mai. Kanskje du vil ha en ny titt i drivhuset, kan du for eksempel finne noen stor kapilærkasseskjulere å forskjønne ditt drivhus med. På Land har stor kapilærkasseskjulere i sink.

Land plantekasser Plus kapilærkasse skjuler med lokk i galvanisert jern

& Nbsp;

10 Gjør noe bra for fuglene

Det har vært en kald vinter, og fuglene har hatt det vanskelig. Nå de små fuglene å finne reirkasser og gjør seg klar til å få unger. For å hjelpe fuglene litt, det er en god idé å gi dem vann og mat. En god påske prosjektet er å gjøre fettkuler for fugler. Dette kan gjøres innendørs hvis været er kjedelig. Du gjør ballene ved å smelte enten smult eller palmeolje og bland fuglefrø i. Du kan sette blandingen i halv kokosnøtter, uthulte appelsiner eller noen silikonformer du kan skrelle etterpå. Det er også viktig at det er vann til fuglene i hagen, slik at de kan drikke og bade. En lav parabolen er ideell til formålet.